Камиони

Македонија

×

Најнови соопштенија за јавноста

20 matches

1 of 1

 • Транспортната компанија „Нале Транс“ од местото Облешево (90 km источно од главниот град Скопје) е првиот сопственик на камион Volvo од новата генерација во Република Северна Македонија. На долгогодишниот купувач влекач Volvo FK 500 I-Save му е испорачан во втората половина на мај. Тоа е дваесетидеветтото возило во флотата на оваа компанија, составена само од камиони Volvo.

 • Новата генерација на тешки камиони од Volvo Trucks - Volvo FH, FH16, FM и FMX – влегува во сериско производство во погоните на Volvo Trucks во Шведска, Белгија и Русија.

 • Потенцијалните купувачи на користени Volvo камиони и камиони од другите марки во сопственост на Volvo Trucks, од неодамна имаат можност да се информираат за понудата на возилата од Европа на новиот, специјализиран сајт www.volvoselected.com

 • Lanutti група, италијанска комапнија за транспорт и логистика, изврши порачка на 1.000 нови Volvo камиони со најновата технологија за заштеда на гориво, I-Save. Компанијата го забележа потенцијалот во тоа да ја намали потрошувачката на гориво за 10%, kако и да ја намaли емисијата на издувни гасови CO2.

 • Постоечкиот асортиман на Volvo камиони, подразбира добро проверени решенија кои се направени за да се подобри Вашето работење и продуктивност и со тоа допринесуваат за Вашата профитабилност. Лимитираната понуда на Volvo камиони на постоечкиот модел е достапна за нарачка уште само 3 недели, најкасно до 10.12.2020. За сите дополнителни информации за класичната понуда на лимитираната серија на Volvo камиони, контактирајте ги нашите претставници за продажба! Ванчо Чичаковски +389 702 39 835 Купувајте проверено најдобро!

 • Во јубилејната година , во која славиме 20 години од почетокот на работа на Волво Камиони во Македонија, Волво Македонија од 26 октомври 2020 имаат свој нов дом : модерен продажно-сервисен центар спроти Меѓународниот Aеродром Скопјe, во индустриската зона Чојлија, со адреса : улица 112 бр.2/14, Чојлија, 1043 Петровец, Скопје

 • До 1 Декември 2020 година на потенцијалните сопственици на Volvo влекачи FH со I-save технологија од Classic серијата се нудат дополнително опремени возила по поволни продажни услови, кои се прилагодени на потребите на секој купувач.

 • Volvo FH со I-Save сега се лансира во верзија со уште поефикасна потрошувачка на гориво, којашто може да ги намали трошоците за гориво до девет проценти. Тоа значи значително подобрување од два процентни поена во споредба со претходната генерација.

 • Новата генерација на четирите најпопуларни од фамилијата на Волво камиони е готова за европскиот пазар и овие денови конвојот на демо камиони тргнува на пат по Стариот континент. На таа мапа меѓу првите е и нашата држава, што е повод за покана за сите заинтересирани , која ја упатува Драгана Крстиќ, генерален директор за регионот Adriatic South.

 • И во овие исклучително тешки моменти кои во целиот свет ненадејно се наметна пандемијата на вирусот ковид-19, Волво тимовите во сите наши продажно-сервисни центри докажаа дека се спремни да со пожртвувана и напорна работа ги премостат сите проблеми и во потполност ги исполнат сите потреби и барања на сопствениците и возачите на Волво камионите.

 • Фабриките на Volvo Trucks во Шведска и Белгија, кои беа затворени во средината на Март повторно почнуваат со работа. Главни покренувачи и ограничувања за зголемено производство ке биде листата на нарачки, капацитетот на добавувачите и локалните услови за социјално дистанцирање при работа.

 • ВОЛВО Македонија ВТЦ ги известува сите свои клиенти, добавувачи и соработници дека новото работно време на сервисот во Скопје, од денес 24 Април 2020 година, ќе биде од 08:00 - 16:00 часот, секој работен ден од понеделник-петок.

 • Во време на предизвици, кога пандемијата на вирусот КОВИД-19 ги поремети сите нормални работни и животни текови, функционирањето на патниот сообраќај е од приоритет во секоја држава на планетата. Камионскиот транспорт токму во овие денови е главен и незаменлив начин на достава на неопходни животни намирници, продукти за домашна и лична хигиена, лекови, медицински и заштитни средства, медицинска опрема и други потрошни материјали.

 • Поради пропишаните мерки на Владата, а во согласност со новото важечко времетраење на полицискиот час, Ве известуваме дека од 07 Април 2020 година нашиот продажно-сервисен центар во Скопје, на адреса ул.1550 бр.

 • Глобалната транспортна индустрија на камиони и нивни добавувачи го намалија нивото на своите активности. Причина се мерките кои земјите ги превзедоа како би го намалиле ширењето на корона вирусот.

 • Драги клиенти, Живееме во непредвидливо време. Сакаме да ве увериме дека компанијата Volvo Trucks, заедно со целата европска мрежа, прави се како би продолжила со сервисирање на нашите клиенти и во овој тежок момент на пандемија предизвикана од вирусот Ковид-19.

 • Volvo Trucks го лансираше новиот Volvo FH, кој има редизајнирана кабина, иновативни безбедносни карактеристики и работна околина фокусирана кон возачот. Клучна цел на новиот дизајн е да му се даде на возачот попродуктивен, побезбеден и поудобен живот на патот.

 • Volvo Trucks воведува четири нови камиони, со силен фокус кон работната средина на возачот, безбедноста и продуктивноста. „Навистина сме горди на оваа голема инвестиција во иднината. Нашата цел е да бидеме најдобар деловен партнер на нашите клиенти со тоа што ќе ги направиме уште поконкурентни и ќе им помогнеме да ги привлечат најдобрите возачи на сè потешкиот пазар“, вели Роџер Алм, претседател на Volvo Trucks. Четирите камиони за тешка индустрија, Volvo FH, FH16, FM и FMX, претставуваат околу две третини од испораките на Volvo Trucks.

 • Volvo Trucks лансираше нова генерација на Volvo FH16, која успешно ги комбинира новите безбедносни функции, фокусираноста кон работната средина на возачот и најновите технологии за да им овозможи на клиентите поголема продуктивност. Новиот модел предводник припаѓа на следната генерација на возила на Volvo Trucks дизајнирани со возачот како приоритет.

20 matches

1 of 1