Камиони

Volvo FE. Вашиот
сестран градски камион.

Голем капацитет во компактен формат. Volvo FE ќе се справи со импресивен сооднос на оптоварувањето и големината, а сепак ќе претставува непречен оператор во урбаните задачи како што се испораките, градежништвото и собирањето отпад. Лесно за приспособување според вашите потреби. И нуди флексибилност за електричен погон или за работа на гас или дизел.

  Volvo FE Electric

   

  Примени: Транспорт на испораки, градежништво, отпад и рециклирање

  Маса на комбинацијата: 27 тони

  Моќност: 225 kW

  Досег: до 275 km

   

  Дознајте повеќе

  Volvo FE

   

  Примени: Транспортни испораки, урбано градежништво, отпад и рециклирање, општински услуги

  Маса на комбинацијата: 18 – 26 тони

  Погон на дизел: 250 – 350 КС

  Конфигурации на оски:
  Трактори и соло-камиони 4x2, 6x2 или 6x4

  Кабини: Кабина Day, кратка кабина за спиење, кабина за спиење и кабина со низок влез

   

  Составете го вашиот камион

  Volvo FE CNG

   

  Примени: Транспортни испораки, отпад и рециклирање, општински услуги

  Маса на комбинацијата: 18 - 26 тони

  Гасен погон: 320 КС

  Конфигурации на оски: Соло-камиони 4x2 или 6x2

  Кабини: Кабина Day, кратка кабина за спиење, кабина за спиење и кабина со низок влез

   

  Дознајте повеќе

Најдобри карактеристики на Volvo FE

Вградената безбедност

Ниската позиција на возење, големите прозорци и тенките ретровизори обезбедуваат одлична прегледност при градско возење. За заштита на ранлиците корисници на патот и за помош работата на возачите да биде уште побезбедна постои цел дијапазон од системи за поддршка на возачот, што ги исполнуваат или надминуваат европските општи безбедносни регулативи.

 

Истражете повеќе за Системите за поддршка на возачот

Опциите за погон

Електричен, дизел или на гас? Одберете дизел и изберете од четирите нивоа на моќност, од 250 до 350 КС и вртежен момент до 1.400 Nm. Можете да го прилагодите Volvo FE за непречени испораки или тежок градежен транспорт.

 

Видете ги сите спецификации за Volvo FE

Беспрекорниот I-Shift

Ефикасно и беспрекорно. 12-брзинскиот I-Shift максимално го искористува горивото додека ја оптимизира удобноста. Достапни се софтверски пакети за оптимизирање на перформансите на погонската единица за вашата работа.

 

Прочитајте повеќе за I-Shift

Обликувано за работа

Volvo FE е малку поширок и може да носи повеќе товар од Volvo FL. Дизајнот ја нагласува градската функционалност со карактеристично обликувани и енергетско ефикасни LED-светла, големи прозорци и тенки ретровизори.

Опремен за во град

Volvo FE е идеална работна алатка за урбани професионалци. Четири ергономски алтернативи на кабината – вклучително и верзија со низок влез. Цврста или тракторска шасија со две или три оски – лесно за изградба на каросеријата и нуди импресивен капацитет за товар, доколку е потребно.

  Прозорци што овозможуваат многу: Оптимизирање на прегледноста


  Контакт со улицата: Ниска положба на возење


  Оптимизирани ретровизори: Подобра директна прегледност


  LED предни светла: Подобра видливост и енергетска ефикасност


  Радар со преден поглед: Се користи од системите за поддршка на возачот


  Камера со преден поглед: Се користи од системите за поддршка на возачот


  Странични радари: Се користи од системите за поддршка на возачот

  Современа внатрешност: Стил со првокласни материјали


  LED-светла: Подобрена прегледност


  Простор за екипажот: Седишта за најмногу двајца патници


  Простор за вашите работи:
  Практични места за складирање


  Во сигурни раце:
  Место за складирање што се заклучува


  Лесно возење: Автоматски менувачи за електрични и дизел возила


  Поддршка за возачите: Исполнување или надминување на прописите

Работа околу камионот 

Лесно влегување

Сите кабини на Volvo FE нудат практично влегување со безбедноста и ергономичноста како врвни приоритети. Кабината со низок влез може да биде ниска до 440 mm и има рамен под за да ги олесни работните денови. А приспособливата воздушна амортизација го олеснува ракувањето со товарот на различни висини.

 

Погледнете ги спецификациите >

Контрола околу вашиот камион

Ниска позиција на возење, одлична директна прегледност, камери на задниот дел и од сопатничката страна – и подобрената безбедност со Предна помош со краток дострел и Поддршка за избегнување на страничен судир. Најдобрите услови за да видите каде се наоѓаат вашиот екипаж и другите учесници во сообраќајот. 

 

Истражете ги сите системи за поддршка на возачот >

Пристап до моќ

Без разлика дали ќе изберете електричен погон или погон на дизел гориво, достапни се приклучоци за давање погон за да се напојуваат вашите пумпи, киперот, компакторот, лифтот или какви било алатки што ви се потребни за да ја завршите вашата работа. А шасијата лесно се приспособува на соодветната работна средина.

 

Погледнете ги спецификациите 

Опции за кабината

Кабина Day

За максимален простор за товар. Работна средина во компактен елегантен формат, што го искористува просторот на најефикасен можен начин.  

Кратка кабина за спиење

Ако сакате да го искористите просторот за товарење на шасијата, но ви треба и повеќе простор во кабината. Може да се опреми со кревет или да се користи како канцелариски простор.

Кабина Sleeper

Максимизирајте го комфорот на возачот со повеќе простор во кабината. Може да се опреми со кревет или да се користи како канцелариски простор.    

Кабина со низок влез

За лесен пристап до кабината и максимална прегледност и простор за еден или тројца патници со сигурносен појас.

Опции за кабината

Кабина Day

За максимален простор за товар. Работна средина во компактен елегантен формат, што го искористува просторот на најефикасен можен начин.  

Кратка кабина за спиење

Ако сакате да го искористите просторот за товарење на шасијата, но ви треба и повеќе простор во кабината. Може да се опреми со кревет или да се користи како канцелариски простор.

Кабина Sleeper

Максимизирајте го комфорот на возачот со повеќе простор во кабината. Може да се опреми со кревет или да се користи како канцелариски простор.    

Кабина со низок влез

За лесен пристап до кабината и максимална прегледност и простор за еден или тројца патници со сигурносен појас.

Составете го вашиот Volvo FE

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.