Не е изненадување што има недостиг од професионални возачи ширум светот. Предизвикот за голем број оператори е да ги привлече и задржи. Но, за тоа вреди да се потрудите. Докажано е дека вештите, мотивирани возачи се попродуктивни и возат поефикасно и побезбедно. Едноставно кажано, тие имаат големо, позитивно влијание на крајниот резултат.

Камионите на Volvo веќе им нудат на возачите искуство од светска класа во поглед на безбедноста, ракувањето, возењето и комфорот за одмор. Така, ако сте инвестирале во добивањето вистински камион за да почнете, тогаш и инвестирањето во вашиот возач е суштинско – што ви помага да обезбедите дека ќе ги добиете сите придобивки од камионот. Нашите обуки за обука за возачи може да ви помогнат да го постигнете тоа и многу повеќе. Курсевите им даваат на возачите вештини за да бидат побезбедни, поефикасни и со повеќе знаење. Тоа води до помало абење и трошење на камионот, подобра економија на горивото, посреќни и поздрави возачи, како и подобар краен резултат.

Развој на возачите – Поддршка на возачите – Услуги на Volvo Trucks

Развој на возачите

Обуката на Volvo им помага на возачите да извлечат максимум од камионот и да го возат побезбедно, попаметно и со поефикасно искористување на горивото.
 

Прочитајте повеќе за Развој на возачите >

Апликација My Truck – Поддршка на возачите – Услуги на Volvo Trucks

Апликација My Truck

Поврзување на возилото со апликација за паметни телефони. Оваа одлика веднаш му дава на возачот информации за статусот и контрола на возилото од далечина.
 

Прочитајте повеќе за апликацијата My Truck >

Предизвик за возачи на Volvo Trucks – Поддршка на возачите – Услуги на Volvo Trucks

Предизвик за возачи на Volvo Trucks

Предизвик за возачи на Volvo Trucks е глобален натпревар за возачи, кој има за цел да ја нагласи важноста на ефикасните возачки вештини.

Релевантни вести и приказни

Господар на шумата

Тој беше второпласиран на годинашното светско финале на Предизвикот на возачите на Volvo (Volvo Driver Challenge World Final) и е вистински мајстор на возење со ефикасно искористување на горивото. Возачот и сопственик на камиони за трупци Берт „Нат“ ...

Контактирајте со вашиот дилер

Контактирајте со вашиот дилер

Вашиот локален дилер на Volvo Trucks е тука да помогне, од наоѓањето на вистинскиот дел до поправка или сервисирање на вашиот камион. Јавете се – или уште подобро посетете нè.

Најдете го најблискиот дилер