Камиони

Електрични камиони. Подготвен да испорачува.

Ние сме тука за да ја направиме вашата промена кон електромобилност што е можно понепречена – од дефинирање на правилниот камион до адресирање на вашите барања во врска со полнењето, опсегот на работа и рутите за испорака. Без разлика дали вршите операции во или меѓу градовите, можеме да обезбедиме електрично транспортно решение со нула емисија на издувни гасови.

Олеснета Електромобилност.

Ќе ги разгледаме вашите цели, потреби и рутини и ќе ви помогнеме да ги претворите во транспортно решение. Заедно го дефинираме најдоброто поставување за полнење и тука сме да се погрижиме да ги добиете правилните камиони и услуги за да одговараат на вашите барања за продуктивност и перформанси, како во врска со секојдневното планирање, така и со администрирањето на вашиот бизнис.

Години на реално искуство во рамките на електромобилноста.

Една точка на контакт за сите ваши потреби за електромобилност.

Флексибилни и доверливи камиони со финансирање на Volvo.

Упатство за најдобро поставување на полнење за вашите услови.

Планирање маршрутата и дарежлива посветеност за одржување на возна состојба.

Извештаи за управување со дигитална флота и животна средина.

Од самиот почеток

Префрлувањето на електрична енергија е инвестиција за иднината, но технологијата е исто така моќна алатка за намалување на емисиите на CO2 и таа е веќе овде и сега. Ако сте заинтересирани да преминете на електричен погон, секогаш почнуваме со темелна анализа на вашите потреби за да можеме да приспособиме комплетно транспортно решение што совршено одговара на вашата работа.

Придобивките

Нула емисии на издувни гасови и помалата бучава отвора можности да земате и испорачувате стоки на места каде што не можат обичните камиони. Намалените нивоа на бучава можат да создадат можности за извршување на широк спектар транспортни задачи надвор од часовите со најголем сообраќај. Исто така, му овозможува на камионот да работи повеќе часови во денот.

Задоволство да се користи

Нашите електрични камиони се многу тивки во споредба со традиционалните камиони и кога возат и кога мируваат. Нивоата на бучава и вибрации во кабината се многу помали, но исто така и кога работите околу камионот. Освен тоа, електричниот мотор нуди многу рамномерна и непречена испорака на погонот. Тоа е идеално за возење со многу запирања и тргнувања што е типично за урбан превоз.

Зошто да одите електрично? Дефинирајте го вашиот деловен случај

Никогаш немало подобро време да се префрлите на електричен транспорт. Можеби сакате да имате предност пред вашата конкуренција или да ги исполните барањата за одржливост на вашите клиенти. Ќе ви помогнеме да го дефинирате вашиот деловен случај врз основа на вашата работа, вашите цели и вашите амбиции.

Кажете ни што барате

Ќе ви помогнеме да ги обликувате вашите оперативни барања и да ги разработите варијаблите, како што се потрошувачката на енергија, капацитетот на товар, работните часови и потенцијалните термини за полнење. Потоа, ќе ви помогнеме да ги претворите во транспортни решенија.

Заедно ќе дефинираме решение

Врз основа на начинот на кој го водите вашиот бизнис, ќе ви претставиме решение кое одговара со сè, од комплетни возила, преку планови за полнење и опрема, до услуги што ќе го максимизираат вашиот опсег и ќе ги реализираат вашите испораки.

Сигурно решение, посветена поддршка

Добро наполнети

Нашиот персонал и партнери ве поддржуваат со сè што е поврзано со наплатата.
 

  • Ѕидна кутија со наизменична струја, дизајнирана за полнење преку ноќ, се нуди со секое купување камион.
  • Насоки за решенија со поголем капацитет и професионални партнери за електрична енергија

Продолжете да испорачувате

Нашиот Gold Contract за електрични камиони ви дава пристап до:
 

  • Целосно опис на камиони
  • Сервисен план според вашите потреби и распоред
  • Следење на критичните системи, како што е батеријата
  • Volvo Action Service на повик
  • Оригинални сервис и делови до Volvo
  • Дарежлива посветеност за одржување на возната состојба 

Обезбедете ги вашите рути

Имате пристап до алатки за оптимизирање на вашите маршрути - однапред и динамично во текот на работниот ден.
 

  • Опсег и рута е моќна алатка за планирање и симулација на опсегот во Volvo Connect.
  • „Енергија и животна средина“ обезбедува јасен преглед на потрошувачката на енергија, приспособени извештаи и многу повеќе

Конструирајте го вашиот следен електричен камион

Префрлете се на електричен погон и приспособете го и дизајнирајте го вашиот идеален камион врз основа на вашите потреби.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.