Камиони

Volvo FE Electric

Држете го градот на нозе. Овој цврст камион со три оски и бруто тежина до 27 тони, издржува и повеќе од тоа што е потребно во тешките задачи за урбан транспорт, како што е собирање отпад, лесен градежен транспорт и испораки. Достапен е со услуги и поддршка за поедноставување на транзицијата кон електричен транспорт.

БМК до 27 тони

Моќност до 225 kW

Досег до 275 km

Продуктивен и под контрола 

Добивајте пристап за постојано следење на камионот и предвидливо планирање на сервисирањето за да се обезбедат постојана возна состојба и испораки. Дополнителни работи што ќе ви донесат спокој преку планирање на маршрутите, позиционирање со енергетски статус во реално време преку Volvo Connect.

Беспрекорна моќност

Двата електрични мотори во комбинација со менувач со 2 брзини нудат многу мазно искуство при возењето. Масивната моќност до 225 kW/300 КС е лесна за ракување.

Досег за вашите потреби

Со досег до 275 km, најновата генерација на технологија за батерии ви овозможува да го оптимизирате вашиот камион според вашите потреби. Ако помалиот досег ги покрива вашите потреби, можете да изберете помалку батерии и наместо тоа, значително да го зголемите капацитетот за товар. 

Спецификации – Volvo FE Electric

Одлики

Volvo FE Electric

  
Конфигурации на оски

Соло-камион: 4×2, 6×2

Сите оски се воздушно суспендирани

  

Кабина

Дневна кабина, кратка кабина за спиење, кабина за спиење или кабина со низок влез

  

Бруто маса на комбинацијата 

До 27 тони  
Капацитет на батеријата280 – 375 kWh, 3 до 4 батерии.  

Досег

До 275 km

  
Време на полнење (целосно полнење, 4 батерии)

16,8 часа со наизменична струја (22 kW)

2,3 часа со еднонасочна струја (150 kW)

  

Погонска група 

2 електромотори, 2-брзински менувач  
ПерформансиКонтинуирана моќност до 225 kW (300 КС).  

Примени

Погодност за работа на каросеријата. Електричен PTO

  

 

   

 

Преминете на електрична енергија во само четири чекори

Со нас преминувањето на електрична енергија може да биде јасен и директен процес. Освен што обезбедуваме камиони и инфраструктура, тука сме за да се погрижиме да го добиете точното решение што ќе одговара на вашите барања. Ќе ги разгледаме вашите цели и рутини и ќе дојдеме до целосно решение. Еве ги четирите лесни чекори за да преминете на струја.

 

Прочитајте ги четирите чекори тука

Суштински услуги. Посветена поддршка. 

Кога станува збор за електричната мобилност, Volvo Trucks е докажан партнер на тоа поле. Покрај нашата докажана историја на иновации во развојот на електрични возила, ние сме посветени на испорака на целосни решенија кои не се фокусирани само на камионот. И ќе ви ја обезбедиме потребната поддршка за да го претворите електричниот транспорт од недостаток во клучна деловна предност.

 

Прочитајте повеќе за нашите електрични услуги

Составете го вашиот Volvo FE Electric

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.