Камиони

Volvo FH Aero на гасен погон 

Volvo FH Aero на гасен погон е камион за долги релации, обликуван за аеродинамична ефикасност. Работејќи на био-LNG и HVO, го намалува вашиот отпечаток на CO2 и ви овозможува да покривате долги растојанија со голема носивост – јаглеродно неутрален кога се пресметува од резервоарот до тркалото.

Јаглеродно неутрален транспорт на долги релации

Моторот на гасен погон ги испорачува истите перформанси како нашите дизел мотори. Тоа го прави со пониски емисии и потенцијал да работи без испуштање јаглероди емисии на долги транспортни релации кога се користат обновливи био-LNG и HVO. Изберете помеѓу моќност од 420 КС, 460 КС или 500 КС со вртежен момент до 2500 Nm.

Висока излезна моќност и вртежен момент

Моторот на Volvo FH Aero на гасен погон се заснова на технологијата на дизел мотори за значително поголема ефикасност, излезна моќност и вртежен момент и други алтернативи на гасниот мотор. Ова го прави него совршен за транспортни задачи на долги релации со комбинирани тежини до 60 тони и голема продуктивност.

Намален отпечаток на CO2

Како дополнение на био-LNG (биогас) или LNG (природен гас), моторот користи и мала количина обновливи HVO или дизел гориво. Исто така користи AdBlue за обработка на издувните гасови. Можете да го намалите отпечатокот на CO2 до 100 %, пресметано од резервоарот до тркалото, кога користите био-LNG и HVO.

Капацитет на LNG за вашите потреби

Оптимизирајте ја големината на резервоарот за вашиот Volvo FH Aero на гасен погон и добијте домет до 1000 km. Ова го прави камионот погоден за транспорт на долги релации во растечката мрежа на станици за полнење гас.

Конструирајте го вашиот камион на гасен погон

Создајте Volvo FH Aero на гасен погон гас за вашиот бизнис. Оски, мотори и резервоари како и сета удобност што ја сакате во вашата кабина.

Високи перформанси и досег со помалку CO2

Volvo FH Aero на гасен погон носи перформанси и продуктивност како камион на дизел погон и доволен досег за транспорт на долги релации. Тој може да ги намали вашите емисии на CO2 и до 100 %. Ова се пресметува од резервоарот до тркалото кога се користат био-LNG и HVO, во споредба со камион што користи стандарден европски дизел.

До 60 тони

Досег до 1000 km

До 500 КС

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.