Камиони

Volvo FL Electric

Движете се по тесните улици и стигнете до точката на испорака со минимална бучава и нула издувни емисии. Volvo FL Electric е совршен за испорака од врата до врата и собирање отпад. Камионот е достапен и со услуги и поддршка за поедноставување на транзицијата кон електричен транспорт.

БМК до 16,7 тони

Моќност до 130 kW

Досег до 450 km

Продуктивен и под контрола 

Добивајте пристап за постојано следење на камионот и предвидливо планирање на сервисирањето за да се обезбедат постојана возна состојба и испораки. Дополнителни работи што ќе ви донесат спокој преку планирање на маршрутите, позиционирање со енергетски статус во реално време преку Volvo Connect.

Беспрекорна моќност

Електричен мотор во комбинација со менувач со 2 брзини, нуди многу мазно искуство при возењето. Масивната моќност до 130 kW/175 КС е лесна за ракување.

Досег за вашите потреби

Со досег до 450 km, најновата генерација на технологија за батерии ви овозможува да го оптимизирате вашиот камион според вашите потреби. Ако помалиот досег ги покрива вашите потреби, можете да изберете помалку батерии и наместо тоа, значително да го зголемите капацитетот за товар. 

Спецификации – Volvo FL Electric

Одлики

Volvo FL Electric

  
Конфигурации на оски

Соло-камион: 4×2

Сите оски се воздушно суспендирани

  

Кабина

Дневна кабина и кратка кабина за спиење

  

Бруто маса на комбинацијата 

До 16,7 тони  
Капацитет на батеријата280 – 565 kWh, 3 до 6 батерии  

Досег

До 450 km

  
Време на полнење (целосно полнење, 4 батерии)

16,8 часа со наизменична струја (22 kW)

2,3 часа со еднонасочна струја (150 kW)

  

Погонска група 

Единечен електричен мотор, 2-брзински менувач  
ПерформансиКонтинуирана моќност до 130 kW (175 КС)   

Примени

Погодност за работа на каросеријата. Електричен PTO

  

 

   

 

Преминете на електрична енергија во само четири чекори

Со нас преминувањето на електрична енергија може да биде јасен и директен процес. Освен што обезбедуваме камиони и инфраструктура, тука сме за да се погрижиме да го добиете точното решение што ќе одговара на вашите барања. Ќе ги разгледаме вашите цели и рутини и ќе дојдеме до целосно решение. Еве ги четирите лесни чекори за да преминете на струја.
 

Прочитајте ги четирите чекори тука

Суштински услуги. Посветена поддршка

Кога се работи за електричната мобилност, Volvo Truck е докажан партнер во тоа поле уште од 2019 година. Покрај нашата докажана историја на иновации во развојот на електрични возила, ние сме посветени на испорака на целосни решенија кои не се фокусирани само на камионот. И ќе ви ја обезбедиме потребната поддршка за да го претворите електричниот транспорт од недостаток во клучна деловна предност.

 

Прочитајте повеќе за нашите електрични услуги

Составете го вашиот Volvo FL Electric

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.