Камиони

Volvo FМ на гасен погон

Volvo FM на гасен погон е камион за регионален транспорт и транспорт на долги релации со високи перформанси и намален отпечаток на CO2. Возете на био-LNG и HVO и можете да покривате долги релации со голема носивост: целосно јаглеродно неутрален, пресметано од резервоарот до тркалата.

Помал отпечаток на CO2 на регионалните релации

Volvo FM со гасен погон ги нуди истите перформанси и продуктивност како Volvo FM на погон на дизел, но со опција за јаглеродно неутрално работење. Камионот совршено одговара за транспорт на регионални дестинации и можете да изберете помеѓу моќност од 420 КС, 460 КС или 500 КС со вртежен момент до 2500 Nm.

Моќен мотор

Моторот на Volvo FM на гасен погон се заснова на технологијата на дизел мотори и нуди значително повисок вртежен момент, моќност и ефикасност во споредба со другите алтернативи на мотори на гасен погон. Тоа совршено одговара за тешките транспорти на регионални релации со големи тежини на комбинацијата.

Намален отпечаток на CO2

Моторот користи или био-LNG (биогас) или LNG (природен гас), но и мала количина обновливо HVO или дизел гориво. Исто така користи AdBlue за обработка на издувните гасови. Овој погон нуди потенцијал да го намали вашиот отпечаток на CO2 до 100 %, пресметано од резервоарот до тркалото, кога се користат био-LNG и HVO.

Капацитет на LNG за вашите маршрути

Volvo FM на гасен погон доаѓа со избор од три различни големини на резервоари за да одговара на вашата примена. Возможен е работен досег до 1000 km. Можете да добиете камион што е одличен за долги маршрути со долги релации помеѓу застанувањата за полнење гориво.

Конструирајте го вашиот камион Volvo FM на гасен погон

Направете го како што вам ви одговара. Конфигурирајте го вашиот Volvo FM на гасен погон според вашите задачи. Изберете помеѓу различни оски, мотори, резервоари, карактеристики на кабината и други опции, според вашите потреби.

Ефикасен транспорт без компромис

Volvo FM со гасен погон ви овозможува да превезувате транспорт на регионални и долги релации со големи комбинации и да ги намалите вашите емисии на CO2 до 100 % кога користите био-LNG и HVO. Ова се пресметува од резервоарот до тркалата и се споредува со камион користејќи дизел со европски стандард. Нема потреба да се прави компромис ниту околу работниот досег, ниту околу продуктивноста.

До 60 тони

Досег до 1000 km

До 500 КС

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.