Камиони

Volvo FMX. Нашиот најиздржлив градежен камион.

Volvo FMX е тежок градежен камион, исполнет со технологија што ги олеснува задачите со најтешки барања. Електрични или дизел погонски агрегати, погонска предна оска, дарежливо растојание од патната подлога и оски за носење тешки товари. Овој камион е направен да ве однесе таму каде што другите не можат, без разлика дали има пат или не.

  Volvo FMX

  Примени: градежен транспорт, транспорт во рударство и каменоломи, јавни услуги и комунален транспорт
  Моќност: 330 – 540 hp

  Прочитајте ги целосните спецификации

  Volvo FMX Electric

  Примени: градежен транспорт, јавни услуги и комунален транспорт.
  Комбинирана тежина: до 44 тони
  Моќност: 490 kW
  Досег: до 300 km


  Дознајте повеќе за Volvo FMX Electric 

Изграден за вистински градежни работи

Прилагодете го вашиот Volvo FMX за лесно да управувате со вашите предизвици. Шасијата на соло-камион доаѓа со карактеристики направени за да го зголемат вашето време на активност и вашата продуктивност без разлика дали возите на или надвор од патот. Погледнете ги подетално нашите опции за шасија во галеријата со слики подолу.

Погонска предна оска

Набавете го вашиот Volvo FMX со погонска предна оска за максимална влеча. Автоматската контрола на влечење обезбедува дека се вклучува само кога ви треба. И ја исклучува кога не ви треба.

Растојание до патната подлога од 300 mm

Задното воздушно потпирање, наменски е направено за градежни камиони, нуди непобедлива удобност и влечење во комбинација со растојание од 300 mm до патната подлогата.

38-тонска повеќеосна група

Зголемете ја вашата продуктивност со издржливо решение. Нашата повеќеосна група носи товари и до 38 тони. Совршено одговара за Volvo FMX.

Прилагодете го вашиот градежен камион

Цврста надворешност направена да издржи тешка употреба. Препознатлив тежок браник, изработен од висококвалитетен челик од 3 mm, кој го штити предниот дел од вдлабнатини и скршени фарови на кој било терен. Оски што го носат вашиот товар и обезбедуваат влеча. Широкиот опсег на електрични и дизел погонски агрегати ви помага да го приспособите Volvo FMX на вашите потреби.

Контрола на моќност со I-Shift

I-Shift нуди палета на автоматски менувачи кои ви помагаат да го извлечете најдоброто од вашиот погонски агрегат за да го искористите максимумот од вашата енергија. Изберете степени на пренос за бавно движење и приспособен софтвер за екстремно стартување. Една педала за возење е достапна кога се движите на тежок терен и се префрлате помеѓу возење нанапред и наназад. I-Shift ќе ви го олесни секој ден кога условите се тешки.
 

Истражете го I-Shift 

Стабилно со Volvo динамичко управување

Volvo динамичкото управување ви помага да маневрирате стабилно и прецизно со помалку напор. Ги филтрира нерамнините, ненадејните удари и вртења за да го отстрани напорот од вашите раменици. Системот додава функции на системите за поддршка на возачот за да ја подобри безбедноста и продуктивноста. Згора на сè, Volvo динамичкото управување овозможува надворешно управување што ви овозможува да го возите вашиот камион со далечински управувач за да ја подобрите продуктивноста.

За Volvo динамичкото управување 

Подготвени за напорна работа

Volvo FMX е ефикасна алатка за професионалци. Шасија која е лесна за прилагодување на вашите потреби. Карактеристики кои ги олеснуваат тешките задачи и ви овозможуваат да го извлечете максимумот од она што го вложувате. Кликнете на галеријата со слики за да дознаете повеќе за работата со Volvo FMX.

Подготвени за изработка на каросерија

Шасијата на Volvo FMX е подготвена за вашата примена. Опсегот на избори и опции на спецификација го олеснува приспособувањето на вашиот камион точно според вашите барања.
 

Повеќе за составувањето каросерија 

Work Remote

Бидете во контрола на функциите на каросеријата, работните светла, бравите на вратите и повеќе додека работите околу вашиот камион. Work Remote го проширува вашиот досег надвор од кабината.
 

Истражете ги нашите шасии 

Индикатор за оптоварување за контрола

Искористете го вашиот камион и останете во границите. Индикаторот за оптоварување на приказот на возачот ви овозможува да го следите оптоварувањето на секоја оска во реално време.
 

Разгледајте ги подлабоко спецификациите на Volvo FMX 

Опции за кабина

Кабината на Volvo FMX е вашето засолниште во суровите средини и доаѓа со голем број модели на кабини кои одговараат на вашите потреби. Изберете помеѓу Систем за надгледување со камери и странични ретровизори. Погледнете ги подетално вашите опции подолу.

  Дневна кабина

  Volvo FMX со дневна кабина нуди безбедно, удобно и ергономско опкружување за возачот. Должината на кабината е оптимизирана за да се максимизира должината на носачот на товар.

  Ниска дневна кабина

  Volvo FMX со ниска дневна кабина нуди удобно и ергономско опкружување за возачот со високо ниво на безбедност. Ова е добар избор кога на надградбата и треба простор над кабината или кога работната средина ја ограничува висината на возилото.

  Кабина за спиење

  Volvo FMX со кабината за спиење комбинира одлична удобност при возење, безбедност и удобно сместување преку ноќ за едно лице и ограничена висина на стоење.

  Ниска кабина за спиење

  Volvo FMX со ниската кабина за спиење комбинира одлична удобност при возење, безбедност, удобно сместување преку ноќ за едно лице и ограничена висина на стоење. Совршено одговара кога на надградбата и треба простор над кабината.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FMX со кабината Globetrotter комбинира безбедност со одлично возење и удобност за живеење на најмногу две лица. Нуди многу простори за складирање и целосна висина за стоење на подот.

  Кабина Crew

  Volvo FMX со кабина crew може да собере екипаж од вкупно девет лица. Дизајниран е за безбеден и брз влез и излез.

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.