Камиони

Volvo FH Aero Electric

Volvo FH Aero Electric е ефикасен електричен камион за градски транспорт, направен да заштеди енергија и значително да ги намали вашите емисии на CO2. Неговата аеродинамична форма ја подобрува енергетската ефикасност за да одговара на подолгите маршрути со највисоко ниво на удобност и безбедност.

Ефикасен транспорт од град до град

Ефикасната електрична енергија од два или три мотори овозможува енергетско ефикасно работење со малку јаглеродни емисии. До 490 kW и I-Shift менувачот со флексибилни режими на возење обезбедуваат одлични перформанси на возење во различни услови.

Останете продуктивни

Gold Contract за електрични камиони опфаќа сѐ што ви е потребно за да го одржите вашиот камион на патот. Ова вклучува превентивно одржување, поправки и следење на батериите и другите критични компоненти.

Нурнете подлабоко во Gold Contract 

Наполнет за вашата маршрута

За продуктивни регионални задачи со тешки оптоварувања, шесте батерии складираат до 540 kWh за да обезбедат доволен опсег.

Оптимизирајте ги вашите операции

Ќе ве поддржиме во однос на полнењето и ќе ви понудиме дигитални алатки за планирање на вашите маршрути и опсег на работа што е можно поефикасно.

Прочитајте повеќе за услугите за електрични камиони 

Прилагодете го вашиот Volvo FH Aero Electric

Дизајнирајте го совршениот електричен камион за вашиот бизнис. Изберете помеѓу конфигурации на повеќе оски, големини на кабината и други опции.

Ефикасна форма

Аеродинамичниот инженеринг резултираше со уште порационализиран дизајн на кабината што заштедува енергија. Во комбинација со ефикасен погонски агрегат и правилен капацитет на батериите, тој нуди долг опсег на работа дури и кога носите тежок товар.

До 44 тони БМК

До 300 km досег

Моќност до 490 kW

Спецификации на Volvo FH Aero Electric

Одлики

Volvo FH Aero Electric

  

Конфигурации на оски


Влечно возило: 4×2, 6×2​, 6x4
Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
Сите оски се со воздушно потпирање

  

Кабина

Ниска кабина за спиење, кабина за спиење,
кабина Globetrotter, кабина Globetrotter XL

  

Бруто маса на комбинацијата

До 44 тони

  

Капацитет на батериите

360–540 kWh, 4-6 батерии

  

Опсег

До 300 km (4x2 влекач со приколка)

  

Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)
​2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група

2 – 3 електрични мотори, менувач I-Shift

  

Перформанси

Континуирана моќност до 330 – 490 kW

  

Примени

Погодност за работа на каросеријата. 3 PTO:s
(електрични, механички и пренос)

  

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.