Камиони

Volvo FH Aero. Аеродинамика за возење на долги растојанија.

Volvo FH Aero е идеален камион за долги растојанија. Неговата аеродинамична силуета на кабината е дизајнирана да ви заштеди енергија и да ги намали емисиите на јаглерод. Изберете помеѓу електричен, гас и дизел. Овој камион е рационализиран за да ве однесе далеку секој ден.

  Volvo FH Aero

  Примени: Ефикасен транспорт на долги растојанија
  Моќност: 420–540 КС

  Прочитајте ги целосните спецификации

  Volvo FH Aero Electric

  Примени: Регионални и меѓурегионални транспортни задачи
  Комбинирана тежина: 44 тони
  Моќност: до 490 kW
  Досег: до 300 km

  Прочитајте повеќе за Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero со погон на гас

  Примени: Транспортни задачи на долги и меѓурегионални дестинации
  Моќност: 420 – 500 КС
  Досег: до 1000 km

  Прочитајте повеќе за Volvo FH Aero на погон на гас

Запознајте се со Volvo FH Aero

Аеродинамичен дизајн за возење без напор со голема брзина и чист поглед за возачот. Удобни кабини со интегриран инфо-забавен систем и аудиодоживување. И дополнителниот простор на кабината Globetrotter. Разгледајте ја галеријата подолу и откријте што нуди Volvo FH Aero.

Систем за надгледување со камери

Системот за надгледување со камери ја подобрува аеродинамиката на камионот за да заштеди енергија. Згора на тоа, го отвора и вашето визуелно поле и во добри и во тешки услови. Ноќното гледање му помага на возачот во темни услови, а режимот за надзор му овозможува на возачот да гледа надвор од камионот дури и кога завесите се повлечени.

Истражете го нашиот систем за надгледување со камери

Infotainment и аудио

Интуитивниот интерфејс за возачот, инфо-забавниот систем и двете различни нивоа на аудиосистем нудат интегрирано доживување без разлика дали се вози или мирува. Звучниците и засилувачот се дизајнирани за аудиодоживување на повисоко ниво.

Во кабината Globetrotter XXL

Со сето време што го поминувате во кабината, вие го заслужувате најдоброто. Кабината Globetrotter XXL е направена за да го максимизира вашиот живот на пат. Нуди повеќе простор и поголема удобност. А за Volvo FH Aero, тоа го прави со зачуван простор за товарење поради посебните законски прописи за камиони со подобрена енергетска ефикасност.

Прочитајте повеќе за животот во кабина

Прилагодете го вашиот камион за долги релации

Карактеристичен профил со аеродинамичен дизајн за минимизирање на јаглеродните емисии и намалување на трошоците за енергија. Изберете помеѓу електрични, гасни и дизел погонски агрегати. Достапен е широк опсег на избори и опции за влечни возила и соло-камиони кои ќе ви овозможат да го приспособите Volvo FH Aero на вашите потреби.

Ефикасна потрошувачка на гориво со I-Save

Volvo FH Aero со I-Save е идеалното решение за намалување на потрошувачката на гориво при транспорт на долги растојанија. Срцето на I-Save е моторот D13 со турбокомпонентна технологија, кој нуди поголем вртежен момент при ниски вртежи на моторот. Резултатите се побеспрекорно, потивко возење и значително намалена потрошувачка на гориво.

Дознајте повеќе за I-Save

Оптимизирано за вашите маршрути со I-See

I-See ги оптимизира брзината, менувањето на степените на пренос, возењето во лер и запирањето на моторот за вистинската маршрута кога возите со вклучен темпомат. Ги зема предвид претстојните топографија, кривини, кружни текови и информации за сообраќајот во реално време. Ова значи дека можете да користите I-See за да заштедите гориво штом ќе излезете на пат.

Истражете го I-See

Дизајниран да заштеди енергија

Без разлика дали ќе изберете електричен, на гас или дизел погон, Volvo FH Aero е дизајниран од темел за да заштеди енергија. Аеродинамичниот облик, рационализираниот Систем за надгледување со камери и дисковите на сопирачки кои инстантно реагираат на отпуштањето на сопирачката се тука за да ги намалат трошоците и да ги намалат вашите јаглеродни емисии.

Технологија која го надополнува вашето возење

Volvo FH Aero е направен за максимално да ги искористи вашите вештини на возење. Вградивме технологија со цел да го направиме секое менување брзини и маневрирање совршено. Погледнете подетално некои од функциите во галеријата со слики.

Искористена моќност на моторот со I-Shift

I-Shift го прави возењето беспрекорно, удобно и ефикасно. Можете да се фокусирате на патот додека I-Shift ја користи моќноста на моторот на најоптимален начин. Ако возите по ридски маршрути, тогаш погледнете го подетално I-Shift со двојна спојка за менување брзини без никаков прекин во испораката на моќност.

Прочитајте повеќе за I-Shift

Лесно и динамичко управување

Странични ветрови, бразди или дупки? Без грижи. Volvo динамичкото управување ги филтрира и ги компензира сите за да го направи вашето возење полесно и уште постабилно, отстранувајќи го напорот од вашите рамена. Системот, исто така, ги овозможува некои од напредните системи за поддршка на возачот кои помагаат да се подобри вашата безбедност.

За Volvo динамичкото управување

Опции за кабина

Volvo FH Aero доаѓа со низа модели на кабини кои одговараат на вашите потреби. Погледнете ги подетално вашите избори подолу.

  Кабина Globetrotter XXL

  Volvo FH Aero со кабината Globetrotter XXL нуди одлично возење и удобност за живеење за две лица. Подолгиот и поширок долен кревет е дизајниран за одлична удобност при спиење.

  Кабина Globetrotter XL

  Volvo FH Aero со големина на кабината Globetrotter XL е индустриски стандард за долги дестинации. Нуди пригодно и пространо живеење за најмногу две лица.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FH Aero со кабината Globetrotter комбинира одлично возење и удобност за живеење за најмногу две лица и висина на стоење на моторниот простор.

  Кабина за спиење

  Volvo FH Aero со кабината за спиење комбинира одлична удобност при возење и удобно сместување преку ноќ за најмногу две лица со поограничена висина на стоење.

  Ниска кабина за спиење

  Volvo FH со ниска кабина за спиење нуди пониска надворешна висина на кабината во комбинација со одлична удобност при возење, удобно сместување во текот на ноќта за едно лице и ограничена висина на стоење.

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.