Камиони

Volvo FM Electric

Volvo FM Electric е флексибилен и агилен камион за тешки задачи со ниски емисии и ниско ниво на бучава. Совршен е за испораки на намирници со голем капацитет, транспорт со контејнери, услуги со кран и повеќе во и околу урбаните области. Обемните услуги и пакетите за поддршка ја олеснуваат транзицијата кон електричен камион.

Електричен камион кој е добредојден насекаде

Тивкиот електричен погонски агрегат без издувни гасови го прави Volvo FM Electric продуктивно транспортно решение за градовите и урбаните области. Потенцијално може да работи во зони со нула емисии или во часови од денот недостапни за камиони со дизел.

Лесен премин кон електричен камион

Ние ве поддржуваме со поставувањето на полнење, ги одржуваме вашите возила на пат и нудиме дигитални услуги за да го извлечете максимумот од вашите маршрути: секој ден.

Беспрекорна и тивка моќност

Volvo FM Electric нуди беспрекорно, тивко и моќно возење при многу различни задачи. Два или три електрични мотори со моќност до 490 kW во комбинација со I-Shift пренос за електрични камиони обезбедуваат најдобри услови за пријатно доживување зад воланот. 

Батерии за да одговараат на вашите потреби

Флексибилниот Volvo FM Electric може да носи од две до шест батерии за да ги исполни вашите конкретни барања за опсегот и носивоста.

Електричен камион кој е добредојден насекаде

Без разлика каква надградба сакате на вашата шасија на електричен соло-камион или каква приколка сакате да влечете, започнете со правилно поставување на основата. Изберете од низа кабини, оски и погонски агрегати. Почнувајќи овде.

Додајте конкурентска предност

Додајте го Volvo FM Electric во вашиот возен парк и останете пред конкуренцијата. Тоа може да ви помогне да добиете договори со амбициозни цели за одржливост. Вклучени се носивоста, моќноста и опсегот.

До 44 тони БМК

До 300 km досег

Моќност до 490 kW

Спецификации за Volvo FM Electric

Одлики

Volvo FM Electric

  

Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2, 6x4​​
Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
Сите оски се со воздушно потпирање

  

Кабина

Ниска дневна кабина, дневна кабина, ниска кабина за спиење,
кабина за спиење, кабина Globetrotter

  

Бруто маса на комбинацијата

До 44 тони

  

Капацитет на батериите

180 – 540 kWh, 2 – 6 батерии

  

Опсег

До 300 km 

  

Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)
​2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група

2 – 3 електрични мотори, менувач I-Shift

  

Перформанси

Континуирана моќност до 330 – 490 kW

  

Примени

Погодност за работа на каросеријата. 3 PTO:s
(електрични, механички и пренос)

  

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.