Камиони

Систем за надгледување со камери

Системот за надгледување со камери ја подобрува аеродинамичноста на камионот и ја намалува потрошувачката на енергија. Нуди подобрена директна прегледност, подобра видливост ноќе и помалку места со мртва точка во близина на камионот.

Оптимизиран за ефикасност

Ретровизорите влијаат врз аеродинамичноста, без разлика колку се тие оптимизирани. Со камерите, обликот на камионот е повеќе оптимизиран за намалување на потрошувачката на енергија.

Подобар поглед

Подобрена прегледност

Отстранувањето на ретровизорите доведува до зголемена директна прегледност затоа што нема куќишта за ретровизорите што блокираат кои било делови од вашето видно поле. Системот за надгледување со камери исто така значи подобрена задна прегледност при дожд, како и намалено пречење поради директна сончева светлина. Сето тоа придонесува за подобро искуство на возачот.

Одзумирај

Кога се потребни прецизни маневри, системот за надгледување со камери помага овозможувајќи ви да зумирате за пофокусиран приказ или да одзумирате за поширок агол. Паметниот прекинувач ви овозможува да менувате помеѓу различните видни полиња, мал или широк агол.

Подобрена прегледност ноќе

Навечер или во слабо осветлени услови, може да се активира поддршката со инфрацрвено светло. Нуди подобрена прегледност ноќе со подобра прегледност во споредба со тоа што го нудат традиционалните ретровизори при работа во темни услови.

Камери и дисплеи

Камери за ваша прегледност

Системот за надгледување со камери вклучува до три камери. Една од страната на возачот, една од страната на совозачот и опционална предна аголна камера од страната на совозачот. Камерите обезбедуваат главен заден и широкоаголен преглед. Објективите на камерата автоматски се загреваат во ладни услови за да ги стопат мразот или снегот и за да ги отстранат росата и влагата.

Повеќе дисплеи

Системот нуди повеќе прикази на различни екрани. Главниот заден приказ и широкоаголниот приказ се прикажани на мониторите. Предниот ретровизор за прегледност одблиску е баш таму каде што очекувате да биде и нуди совршена прегледност на просторот во близина на камионот во предниот дел од кабината.

Режим на надзор

Кога е паркиран, системот за надгледување со камери може да се активира во режим на надзор за да му помогне на возачот да гледа што се случува околу камионот.

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.