Камиони

Volvo FL.
Вашиот камион за испорака.

Компактен и агилен. Volvo FL може лесно да се приспособи за градски испораки, градежни работи во урбани средини, па дури и операции за спасување и обнова. Ги носи сите квалитети што ги очекувате од камион Volvo во компактно пакување. Изберете помеѓу целосно електрично напојување или погон на дизел. Ајде да се фатиме за работа.

  Volvo FL Electric

   

  Примени: Транспорт за испорака, градежни работи во урбана средина, спасување и обнова

  Маса на комбинацијата: 16,7 тони

  Моќност: 130 kW

  Досег: до 450 km

  Кабини: Кабина Day или кабина за спиење

   

  Дознајте повеќе

  Volvo FL

   

  Примени: Транспорт за испорака, градежни работи во урбана средина, спасување и обнова

  Маса на комбинацијата: 10 – 19 тони

  Дизел погон: 210 – 320 КС

  Конфигурации на оски: 4x2 или 4x4 цврсти камиони

  Кабини: Кабина Day, кабина за спиење и кабина за екипаж

   

  Составете го вашиот камион

Најдобри карактеристики на Volvo FL

Вградената безбедност

Ниската позиција на возење, големите прозорци и тенките ретровизори обезбедуваат одлична прегледност при градско возење. За заштита на ранлиците корисници на патот и за помош работата на возачите да биде уште побезбедна постои цел дијапазон од системи за поддршка на возачот, што ги исполнуваат или надминуваат европските општи безбедносни регулативи.

 

Истражете повеќе за Системите за поддршка на возачот

Опциите за погон

Електричен или дизел? Одберете дизел и можете да избирате од погон 4x2 или 4x4 и пет алтернативи за моќност на моторот помеѓу 210 и 320 КС. Можете да го приспособите вашето решение без разлика дали барате агилен камион за испорака или теренски противпожарен камион.

 

Видете ги сите спецификации за Volvo FL

Само возете

Volvo FL со дизел мотор и новиот 8-брзински автоматски менувач нудат возење подеднакво беспрекорно како и Volvo FL Electric. Дизајниран за лесно и ефикасно возење, менувачот доаѓа со цела серија пакети за режим на возење за да одговараат на сè, од испораки до спасувачки операции.

 

Видете ги сите спецификации за Volvo FL

  Дизајниран за предизвикот

Дизајнот ја нагласува градската функционалност со карактеристично обликувани и енергетски ефикасни LED-светла, големи прозорци и тенки ретровизори. Оптималната прегледност и изборот од три модели на кабини задоволуваат различни потреби, обезбедувајќи безбедно и разновидно искуство при возењето во урбани средини.

  Опремен за во град

Volvo FL обезбедува идеална градска работна средина, нудејќи лесен влез и удобна позиција при возењето. Контролите и складирањето се интуитивно поставени за ефикасна работа, намалувајќи го напорот и овозможувајќи фокусирање на сообраќајот. Без оглед на верзијата на кабината, на располагање има доволно простор за складирање и седење, што ги задоволува потребите и за одмор и за патување.

  Прозорци што овозможуваат многу: Оптимизирање на прегледноста


  Контакт со улицата
  : Ниска положба на возење


  Оптимизирани ретровизори: Подобрена директна прегледност

  LED предни светла: Подобрена прегледност и енергетска ефикасност

  Преден радар: Се користи од системите за поддршка на возачот

  Предна камера: Се користи од системите за поддршка на возачот

  Задна камера: Подобрување на градската безбедност

  Странични радари: Се користи од системите за поддршка на возачот

  Современа внатрешност: Стил со првокласни материјали


  LED-светла
  : Подобрена прегледност


  Простор за екипажот
  : Седишта за најмногу двајца патници


  Простор за вашите работи
  : Практични места за складирање


  Во сигурни раце:
  Место за складирање што се заклучува


  Лесно возење
  : Автоматски менувачи за електрични и дизел возила


  Поддршка за возачите:
  Исполнување или надминување на прописите
   

Работа околу камионот 

Правилното ниво

Достапно во верзии од 10 до 19 тони, верзиите од 10 и 12 тони нудат практично влегување. За потешките верзии, можете да изберете големини на тркалата за приспособување. Воздушната амортизација ги олеснува приспособувањето на различни висини и ракувањето со товар.

 

Погледнете ги спецификациите

Контрола околу вашиот камион

Ниска позиција на возење, одлична директна прегледност, камери на задниот дел и од сопатничката страна – и подобрената безбедност со Предна помош со краток дострел и Поддршка за избегнување на страничен судир. Најдобрите услови за да видите каде се наоѓаат вашиот екипаж и другите учесници во сообраќајот. 

 

Истражете ги системите за поддршка на возачот

Пристап до моќ

Без разлика дали ќе изберете електричен погон или погон на дизел гориво, достапни се приклучоци за давање погон за да се напојуваат вашите пумпи, киперот, компакторот, лифтот или какви било алатки што ви се потребни за да ја завршите вашата работа. А шасијата лесно се приспособува на соодветната работна средина.

 

Погледнете ги спецификациите 

Опции за кабината

Кабина Day

За максимален простор за товар. Работна средина во компактен, елегантен формат, што го искористува просторот на најефикасен можен начин.

Кабина Sleeper

Кога ви треба повеќе простор во кабината. Може да се опреми со кревет или да се користи како канцелариски простор.

Кабина Crew

Кога ви треба да земете екипаж од до 7 лица. Совршено за операции за спасување или обнова.

Составете го вашиот Volvo FL

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.