Камиони

Volvo FM Low Entry

Volvo FM Low Entry е електричен камион со одлична прегледност и удобност на возачот. Тој е совршен избор кога ви треба камион со голем капацитет за кој било сегмент од градот, како што се собирање отпад, градежни работи или испорака на стоки. Изберете од различни конфигурации на кабината и шасијата кои одговараат на вашите потреби.

Одлична прегледност и удобност при возење

На возачкото седиште сте блиску до улицата, а ниската кабина обезбедува максимален директен поглед. Како резултат на тоа, Volvo FM е способен да ги постигне дури и најстрогите безбедносни стандарди за директен поглед.

Непречено влегување и излегување

Кабината со низок влез е совршена кога често влегувате и излегувате од кабината за време на вашата смена. Возачот може лесно да влегува и излегува од совозачката страна за подобрена безбедност и пригодност. На крајот, може да ја направи вашата работна средина поергономска и уште побезбедна. 

Лесен за возење

Беспрекорниот електричен погонски агрегат и Volvo динамичкото управување како стандард го прават камионот лесен за маневрирање низ тесни улички. Лесното возење може да им помогне на возачите да добијат попријатна и порелаксирана работна смена.

Направете простор за екипаж

Volvo FM Low Entry може да се прилагоди само за возачот, за еден патник или до тројца патници. Ова значи дека камионот може да се користи во широк опсег на примени - од достава до собирање отпад, општински операции и градежни работи.

Подготвен за градот

Во Volvo FM Low Entry, ќе уживате во подобар директен поглед отколку во повеќето други камиони. Тоа може да овозможи вашата операција да ги исполни најстрогите безбедносни прописи за градовите. Згора на сè, тој нуди беспрекорно и лесно возење, а ќе може да управувате со тешки транспортни возила со нула емисија на издувни гасови.

До 32 тони БМК

До 200 km досег

Моќност до 330 kW

Спецификации за Volvo FM Low Entry

Одлики

Volvo FM Low Entry

  

Конфигурации на оскиСоло-камион: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4

  

Кабина

Кратка за екипаж

  

Бруто маса на комбинацијата

До 32 тони

  

Капацитет на батериите

360 kWh, 4 батерии

  

Опсег

До 200 km

  

Време на полнење (цело полнење)

8,5 часа со наизменична струја (43 kW)
1,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група

2 електрични мотори, менувач I-Shift

  

Перформанси

Континуирана моќност до 330 kW

  

Примени

Погодност за работа на каросеријата. 3 PTO:s
(електрични, механички и пренос)

  

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Подготвен за градот

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.