Камиони

Оддалечени сте само еден повик од времето во возна состојба

Volvo Action Service

Без оглед на тоа каде се наоѓате – и дали е тоа среде ноќта – ние сме секогаш подготвени да ви помогнеме. Потребна ви е помош за да се држите до распоредот? Без грижи! Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба е на само еден повик од вас.

Што е вклучено?

Меѓународен центар за време во возна состојба

Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба е секогаш достапен да го опслужи вашиот случај од почеток до крај. Ќе бидете поврзани со еден од нашите искусни Координатори за време во возна состојба кој го говори вашиот јазик, како и јазикот на земјата во која се наоѓате. На тој начин не ризикувате недоразбирања заради тешкотиите со јазикот додека сте во странство.

Помош 24/7

Секогаш можете да сметате на поддршката од нашиот тим на искусни Координатори за време во возна состојба на Volvo Action Service, вештите сервисери и опширната мрежа на дилери на Volvo Trucks. Заедно, тие ќе се погрижат да ве задржат на патот во секое време. Познавајќи ги детално нашите производи и начини на сервисирање и користејќи само оригинални делови на Volvo, нашите сервисери ќе обезбедат вашиот Volvo да остане Volvo.

Влечење и специјалистички поправки

Доколку возилото не е можно повеќе да се вози, нашиот Координатор за време во возна состојба ќе организира влечење до најблиската погодна сервисна работилница на Volvo Trucks. Покрај поправката на вашиот камион Volvo, Volvo Action Service исто така ве подржува и со поправка на пневматиците, приколките, задните конзолни лифтови и разладните уреди.

Услуга на изнајмување

Доколку вашето возило или приколка не може да се поправи на време за да го одржите вашиот распоред, нашите Координатори за време во возна состојба ќе ви помогнат да пронајдете решение за изнајмување.

Финансиска и правна помош  

Доколку наидете на непредвидени трошоци, Volvo Action Service може да организира Финансиска поддршка за итен случај. Доколку се соочувате со какви било тешкотии со локалните власти, нашите Координатори за време во возна состојба исто така можат да обезбедат и правна помош.

Помош при патување и сместување

Доколку ви е потребна помош со закажување на барањата за патување и сместување, Volvo Action Service е подготвен да помогне.

Како функционира?

1. Повикајте нѐ или притиснете го копчето

Побарајте го телефонскиот број на Volvo Action Service на заднината на оваа папка или едноставно притиснете го копчето VAS On Call поставено до управувачот во вашиот Volvo FH, Volvo FH16 или Volvo FM (од 2012 година или поново). На тој начин, помошта ќе пристигне уште побрзо бидејќи идентификацијата на вашата шасија, вашата тековна локација како и можните кодови на грешки ќе се испратат автоматски до Центарот за време во возна состојба.

2. Го добивте нашиот меѓународен центар за време во возна состојба

Ќе бидете поврзани со еден од нашите Координатори за време во возна состојба кој го говори вашиот јазик, како и јазикот на земјата во која се наоѓате. Нашите Координатори за време во возна состојба ќе го управуваат вашиот случај сѐ додека тој не се затвори и постојано ќе ве информираат за неговиот тек.

3. Ние организираме помош

Нашите Координатори за време во возна состојба ќе обезбедат квалификуван сервисер кој ќе дојде да ви помогне. Доколку помошта не е можна или не е дозволена на местото каде што се наоѓате, ќе биде закажано сервисирање или ќе биде организирано влечење до најблиската погодна сервисна работилница на Volvo Trucks.

4. Назад на патот

Ќе бидете повторно на патот за најкусо време и ќе ја задржите контролата врз финансиите. Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба секогаш ќе ја потврди валидноста на вашето покривање за помош и договорот за помош пред да преземе каква било активност. 

Телефонски броеви на Volvo Action Service

ДржаваТелефонДржаваТелефонДржаваТелефон
AT0800 29 89 64FI0800 11 32 02NL0800 022 52 41
BE0800 159 45GB0800 89 88 39PL00800 321 12 01
BY8 820 0321 0003**** 0800 92 92 92**PT800 80 50 32
CH0800 55 11 78GR00800 321 23 22RU8 800 333 7400
CZ0800 18 72 93HU06800 123 61 8 800 100 7799*****
DE0800 181 03 00IT800 87 83 56SE020 79 58 27
DK800 101 57IE1800 55 32 07TR00800 329 13 22
ES900 99 32 47 1800 70 92 92***ДРУГО+32 9 255 67 11******
 900 98 32 51*LU0800 2 2560  
FR0800 90 75 18NO800 114 06  

* Употребувано само од шпански и португалски клиенти во Шпанија.
** Употребувано само од клиенти од Обединетото Кралство и Ирска во Обединетото Кралство.
*** Употребувано само од ирски и британски клиенти во Ирска.
**** Може да се користи само на фиксни телефонски линии, а не на мобилни телефони.
***** Употребувано само од белоруски, казахстански, руски и украински клиенти во Белорусија, Казахстан, Русија и Украина.
****** Не е бесплатен телефонски број.

Продолжете да се движите

За да дознаете што го прави Volvo Action Service толку ефективен, поврзете се со локалниот дилер на Volvo Trucks.