Камиони

Карактеристики

Истражете ги карактеристиките што го прават вашиот Volvo камион да одговара на вашите предизвици. Има иновации што ве прават попродуктивни и со повеќе енергетски ефикасни. Некои ви го прават животот полесен и побезбеден, а некои ви го подобруваат искуството при возењето. Тука ќе најдете некои од карактеристиките во нашите камиони.

Зголемена безбедност и удобност на возачот

Систем за надгледување со камери

Системот за надгледување со камери ја подобрува аеродинамиката на камионот за да заштеди енергија. Го отвора вашето видно поле, а прегледноста навечер ви овозможува јасен поглед низ темнината.

Истражете го нашиот систем за надгледување со камери

Живот во кабината

Ако поминувате многу време во камионската кабина на Volvo, ќе ги цените решенијата што ги вградивме и што ќе ви помогнат максимално да го подобрите вашиот живот на пат. Простор, удобност, места за складирање и практичност што ја претвораат работата во квалитетно поминато време.

Сè за живеење во кабина

Volvo динамичко управување

Странични ветрови, бразди или дупки? Volvo динамичкото управување ги отстранува пречките и ја трга напнатоста од вашите рамена. Исто така поддржува други системи кои ви помагаат да возите уште побезбедно.

За Volvo динамичкото управување

Системи за поддршка на возачот

Нашите системи за поддршка на возачот се дизајнирани да ви помогнат да ја подобрите безбедноста во широк спектар на ситуации – без разлика дали возите со голема брзина на автопат или возите во град со други учесници во сообраќајот во непосредна близина.

Откријте ги нашите системи за поддршка на возачот

Приспособено според вашите перформанси

Подготвени за составување

Колку побрзо го комплетирате вашиот камион со приспособена надградба, толку подобро. Камионите на Volvo се добро подготвени за составување на каросеријата од фабриката. А составувачот на каросеријата добива пристап до широка поддршка од нас. Тоа ќе го скрати времињата на чекање и ќе го подобри квалитетот на вашиот камион како целина.


Повеќе за подготовките за составување на каросеријата

Шасија

Сакате камион со шасија што е конструирана за да се справи со задачите што ќе му ги зададете. Ние ја приспособуваме вашата шасија за да го поддржиме успехот на вашата работа.

Истражете ги нашите опции за шасија

Енергија и ефикасност

I-See

Дали знаете како да ги оптимизирате брзината, менувањето на брзините и возењето со темпомат за топографијата, кривините и претстојниот сообраќаен метеж за да заштедите енергија? I-See знае сè благодарение на податоците.

Видете повеќе детали за I-See

I-Save

Штедењето гориво никогаш не било олку добро. I-Save е идеалното решение за намалување на потрошувачката на гориво при возење на долги релации и тоа го прави со одлични перформанси при возењето.

За I-Save

Мотори Volvo

Понудата на камионот Volvo ви овозможува да изберете од камионите што се напојувани со струја, гас или дизел. И можете да го направите ова низ целиот опсег од средна до тешка работа. Погледнете ги подетално достапните различните алтернативи за енергија и излезна енергија.

Истражете ги алтернативите на моторот

I-Shift

I-Shift нуди цел опсег на автоматизирани преноси што се дизајнирани за да го направат возењето мазно, удобно и ефикасно. Репер за индустријата.

Дознајте повеќе за I-Shift

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон.

Приспособено според вашите перформанси

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.