Камиони

Volvo FMX Electric

Volvo FMX Electric е цврст градежен камион. Агилно, моќно и тивко возило со минимални емисии – совршен за продуктивен транспорт во градските области. Исто така, може да биде наменски направен за да одговори на специфичните потреби како што се мешалки за бетон, операции со кран и многу други примени.

Потивки и почисти задачи во градежен транспорт

Volvo FMX Electric ги исполнуваат барањата поставени од властите и жителите за почист и потивок превоз во урбани области. Погрижете се да ги исполните овие барања без да ја нарушувате продуктивноста.

Лесно префрлување на електрична енергија

Врз основа на начинот на кој го водите вашиот бизнис, ќе ви претставиме решение кое одговара. Може да опфати сè, од целосни возила, преку планови за полнење и опрема, до услуги што ќе го максимизираат вашиот опсег и ќе ги обезбедат вашите испораки.

Беспрекорност и моќност со I-Shift

Комбинирајте до три електрични мотори и моќност до 490 kW со менувачот I-Shift. Овој погонски агрегат нуди беспрекорно и моќно доживување со возење со контрола на влечата кога возите на лизгави површини.

Прочитајте повеќе за I-Shift 

Енергија за да одговара на вашите потреби

Прилагодете го вашиот Volvo FMX Electric со од две до шест батерии и складирајте до 540 kWh. Помалку батерии овозможуваат пократко меѓуоскино растојание, што го олеснува маневрирањето на камионот во градот.

Вашиот електричен градежен камион

Создајте електричен соло-камион или конфигурација на влечно возило што најдобро одговара на вашите потреби за моќност и опсег во градежните работи.

Капацитет за градење

Добијте предност пред вашите конкуренти со моќниот Volvo FMX Electric, кој обезбедува висока носивост и продуктивност со опсег што одговара на вашите потреби. Тивко и со нула емисии на издувни гасови.

До 44 тони

До 300 km досег

Моќност до 490 kW

Спецификации на Volvo FMX Electric

Одлики

Volvo FMX Electric

  

Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2, 6x4​.
Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
Сите оски се со воздушно потпирање

  

Кабина

Ниска дневна кабина, дневна кабина, ниска кабина за спиење,
кабина за спиење, кабина Globetrotter

  

Бруто маса на комбинацијата

До 44 тони

  

Капацитет на батериите

180 – 540 kWh, 2 – 6 батерии

  

Опсег

До 300 km

  

Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)
​2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група

2 – 3 електрични мотори, менувач I-Shift

  

Перформанси

Континуирана моќност до 330 – 490 kW
(450 – 666 КС)

  

Примени


Погодност за работа на каросеријата. 3 PTO:s
(електрични, механички и пренос)

  

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Капацитет за градење

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.