Камиони

Volvo FH Electric

Volvo FH Electric е дизајниран да пренесува големи количини на стоки со брзина и удобност. Погоден е и за градежни работи или операции со кран во урбани средини со големи барања за ниска бучава и емисии. Прилагодете го вашиот камион со пакети за сервис и поддршка.

Одличен комфор и нула емисија на издувни гасови

Исполнете ги барањата на клиентите за одржлив транспорт без да се загрозат перформансите. Електричните мотори во комбинација со менувачот I-Shift обезбедуваат моќно и продуктивно решение, без оглед на вашата задача.

Патот до намалување на CO2

Кога имате за цел да ги намалите емисиите на CO2 во вашето работење, Volvo FH Electric е високо ефективно и проверено решение што го користат компании ширум светот.

Во контрола на вашите маршрути

Оптимизирајте го користењето на вашиот електричен камион со услугите за планирање маршрути и опсег, позиционирање, последователни извештаи за користењето на енергијата и многу повеќе, а сето практично достапно преку порталот Volvo Connect. 

Флексибилна моќ

Volvo FH Electric содржи до шест батерии до 540 kWh, обезбедувајќи досег за различни градежни работи и примени

Создајте ваш Volvo FH Electric

Конфигурирајте го вашиот Volvo FH Electric за да одговара на вашиот бизнис. Кабината, влекачот или шасијата на соло-камион, оските и капацитетот на батериите може да бидат прилагодени за вас.

Бидете пред сите и преминете на струја

Стекнете предност пред конкуренцијата и добијте ги задачите со амбициозни барања за одржливост. Моќноста, носивоста и опсегот на работа се тука.

До 44 тони БМК

До 300 km досег

Моќност до 490 kW

Спецификации за Volvo FH Electric

Одлики

Volvo FH Electric

  

Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2, 6x4​​
Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4
Сите оски се со воздушно потпирање

  

Кабина

Ниска кабина за спиење, кабина за спиење,
кабина Globetrotter, кабина Globetrotter XL

  

Бруто маса на комбинацијата

До 44 тони

  

Капацитет на батериите

360–540 kWh, 4-6 батерии

  

Опсег

До 300 km (4x2 влекач со приколка)

  

Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)
​2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група

2 – 3 електрични мотори, менувач I-Shift

  

Перформанси

Континуирана моќност до 330 – 490 kW

  

Примени

Погодност за работа на каросеријата. 3 PTO:s
(електрични, механички и пренос)

  

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.