Камиони

Volvo FH на гасен погон

Volvo FH на гасен погон е моќен камион за транспорт на долги релации што може значително да го намали вашиот отпечаток на CO2. Напојуван со био-LNG и HVO, може да покрива долги растојанија со голема носивост, целосно јаглеродно неутрален кога се пресметува од резервоарот до тркалото.

Високи перформанси со помалку CO2

Моторите на Volvo FH на гасен погон нудат исти нивоа на моќност и вртежен момент како нашите дизел мотори. И тоа го прават со пониски емисии и потенцијал да станат јаглеродно неутрални кога користат обновливи био-LNG и HVO. Изберете помеѓу моќност од 420 КС, 460 КС или 500 КС со вртежен момент до 2500 Nm.

Повеќе моќност и вртежен момент

Моторот на Volvo FH на гас се заснова на технологијата на дизел мотори и нуди значително поголема ефикасност, моќност и вртежен момент во споредба со другите алтернативи на гасните мотори. Тоа совршено одговара за транспортни задачи на долги релации со комбинирана тежина до 60 тони.

Намален отпечаток на CO2

Моторот користи био-LNG (биогас) или LNG (природен гас), но и мала количина на обновливи HVO или дизел гориво. Исто така користи AdBlue за обработка на издувните гасови. Овој погон нуди потенцијал да го намали вашиот отпечаток на CO2 до 100 %, пресметано од резервоарот до тркалото, кога се користат био-LNG и HVO.

Капацитет на LNG за вашиот досег

Volvo FH на гасен погон е достапен со три различни големини на резервоари за да одговара на вашата примена. Можен е работен досег до 1000 km, што го прави камионот одлично погоден за транспорт на долги релации во растечката мрежа на станици за полнење гас.

Приспособете го вашиот Volvo FH на гасен погон

Колкава моќност ви треба? Колку далеку ќе возите помеѓу бензинските станици? И кое ниво на удобност ви е потребно во вашата кабина? Создајте го вашиот врвен Volvo FH на гасен погон во конструкторот за камиони.

Моќност со помали емисии

Volvo FH на гасен погон функционира како камион на дизел, но може да ви овозможи да ги намалите емисиите на CO2 за 100 %. Ова се пресметува од резервоарот до тркалото кога се користат био-LNG и HVO, во споредба со камион што користи стандарден европски дизел.

До 60 тони

Досег до 1000 km

До 500 КС

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.