Камиони

Поголема контрола, помал напор

VOLVO ДИНАМИЧКО УПРАВУВАЊЕ

Барате совршена стабилност и контрола без разлика на брзината со која возите, во комбинација со намалено оптоварување на вашите мускули? Или сакате помош за да избегнете занесување на возилото и ненамерно излегување од лента? Погледнете го од поблиску Volvo динамичкото управување. Ви го дава сето тоа, плус шанса за ваши лични опции. Дури и нуди далечинска контрола врз управувањето.

Како функционира?

Volvo динамичкото управување го комбинира конвенционалното хидраулично управување со електричен мотор кој одговара на механизмот за управување. Со обработка на информациите од повеќе сензори, системот одредува каде камионот оди и која е намерата на возачот. Моторот се контролира 2.000 пати секоја секунда со цел корекција ненамерните движења на воланот и за да се обезбедат дополнителни вртежни моменти кога е тоа потребно.

Стабилен и без напор

При големи брзини, Volvo динамичкото управување ве одржува стабилни и на точната патека. А за време на бавно и внимателно маневрирање, тоа ви ја обезбедува силата за управување, без разлика на товарот. Така дури и се елиминира притисокот од одењето во рикверц со целосно натоварен камион и автоматски го враќа воланот во неутрална положба. Може да се враќате во рикверц повеќе од 100 метри без да излезете од патеката на возење.

Стрелка право

Поправките на курсот што ги правите по користење сопирачки на нерамна површина? Не постојат. Удари од дупки, бразди и ознаки на патот? Речиси незабележливи. Volvo динамичкото управување дури и го балансира влијанието на силните странични ветрови. Олабавете го стисокот врз воланот – камионот ќе ја смени насоката токму кога вие ќе посакате.

Онака како што ви се допаѓа

Личните поставки ве ставаат во контрола. Вие го поставувате отпорот на воланот да одговара на условите на возењето и на претпочитаните опции. Изберете претходно дефинирана поставка или целосно прилагодена. Резултатот? Ви овозможува возачко искуство токму како што посакувате.

Избегнете зализгување

Volvo динамичкото управување со помошта за стабилност го минимизира ризикот од незгоди поради зализгување. Ако системот открие занесување на возилото, веднаш ви помага со лесно вртење. Овие ви помага да го вратите камионот во насока и да го стабилизирате возилото — дури и пред да дознаете дека нешто воопшто се случило.

Останете во лента

Volvo динамичкото управување со Помошта за останување во лентата е тука за да ви помогне да останете во лента. Ако системот открие дека камионот се приближува до линиите на лентата, тој активно ви помага да се вратите во средината на патеката. Тешко се забележува, но ја подига безбедноста на ново ниво.

Додај го далечинското!

Volvo динамичкото управување со надворешно управување ви овозможува да управувате со камионот преку далечински управувач. Идеално е за кога треба да направите мали, повторливи движења со камионот комбинирани со работење надвор од кабината. Вашата продуктивност се подобрува, а вашиот работен ден станува многу полесен.

ДОСТАПНО ЗА ОВИЕ КАМИОНИ

ОТКРИЈТЕ НОВ НАЧИН

Дозволете да ви покажеме како возењето станува полесно, побезбедно и покомфорно.