Камиони

Volvo FH16 Aero. Ефикасен тежок транспорт.

Volvo FH16 Aero е камион за тежок транспорт, со облик и погон за проширена продуктивност. Аеродинамичниот дизајн, заедно со моќниот мотор D17, ви овозможува да ги подобрите перформансите додека штедите гориво. Одлично доживување при возење е исто така дел од пакетот.

Volvo FH16 Aero

Примени: Задачи за тежок транспорт
Моќност: 600 КС, 700 КС или 780 КС

Прочитајте ги целосните спецификации

Ефикасност и удобност за вашите потреби

Погледнете го подетално аеродинамичниот дизајн на камионот со Системот за надгледување со камери: го намалува отпорот за да заштеди гориво, а истовремено го подобрува директниот поглед. Искусете ја удобноста на кабината Globetrotter XXL. Истражете ја галеријата подолу за вистински да се запознаете со Volvo FH16 Aero.

Систем за надгледување со камери

Системот за надгледување со камери ја подобрува аеродинамиката за да ви заштеди гориво. Го отвора и вашето визуелно поле и во добри и во тешки услови. Ноќното гледање ја осветлува темнината и режимот за надзор ви овозможува да видите што се случува околу камионот кога е паркиран.

Истражете го нашиот систем за надгледување со камери

Infotainment и аудио

Интерфејсот за возачот кој е лесен за користење, инфо-забавниот систем и аудиосистемот достапен во две нивоа го прават Volvo FH16 Aero удобно доживување, без разлика дали возите или се одмарате.

Удобност на кабината Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero е направен за да го максимизира вашиот живот на пат. Одете до крај со кабината Globetrotter XXL. Уште повеќе простор, поголема удобност, поголем кревет и поголема удобност на дом. Сето ова, а вашата носивост останува непроменета.

Дознајте повеќе за живеењето во кабина

Создајте го вашиот Volvo FH16 Aero

Моќен лик со аеродинамичен дизајн и сопирачки со дискови што не заглавуваат за да се минимизираат вашите јаглеродни емисии и да се намалат трошоците за гориво. Прилагодете го вашиот Volvo FH16 Aero за тешки транспортни задачи.

Зголемете ја вашата продуктивност со адаптивната контрола на возење

Одржувајте еднаква брзина за да заштедите гориво. Одржувањето на висока просечна брзина исто така ќе ја зголеми вашата продуктивност. Адаптивната контрола на возење ја прилагодува брзината на возилото напред и работи од возење со полна брзина до целосно застанување – и повторно до брзина на возење. Што значи дека можете да го користите уште повеќе.

Нашите системи за поддршка на возачот

Предвидувајте маршрути и штедете гориво со I-See

I-See ги знае вашите маршрути и ја оптимизира брзината, менувањето брзини, возењето во лер и запирањата на моторот за да одговара на нив. Ги зема предвид претстојните топографија, кривини, кружни текови и информации за сообраќајот во реално време за да ви заштеди гориво.

Прочитајте за I-See

Погон за перформанси и моќност

D17 е најмоќниот мотор некогаш поставен во камион Volvo. Но, ефикасноста на горивото и високиот вртежен момент се тоа што го прави Volvo FH16 Aero совршен за тежок транспорт со висока просечна брзина.

До 780 КС

D17 е 17-литарски линиски шестцилиндричен мотор, со мала тежина и висока ефикасност. Изберете помеѓу 600 КС, 700 КС и 780 КС. За да се намалат емисиите на CO2, сите верзии работат или на дизел или на HVO.

Истражете ги целосните спецификации на Volvo FH16 Aero

Поголема ефикасност и повисок вртежен момент

Моторите на Volvo FH16 Aero обезбедуваат поголема моќност, вртежен момент до 3800 Nm и поголема моќност за сопирање на моторот при мали брзини на моторот. Ова значи дека може да приспособите беспрекорен, моќен и ефикасен погонски агрегат и потенцијално да ги намалите трошоците за гориво.

Прочитајте повеќе за моторите на Volvo

Повеќе моќност за поефикасна искористеност на горивото.

Моќниот погонски агрегат D17 е направен да ви заштеди гориво кога влечете тешки товари. Како? Огромната моќност и вртежен момент му дозволуваат на моторот да работи со помало оптоварување при пониски вртежи, што доведува до заштеда на гориво.

Целосна контрола над моќноста и маневрите

Користете ја вашата моќност ефикасно. I-Shift ви дава целосна контрола над моќноста на D17. А со Volvo динамичкото управување, вашиот следен потег е лесен и прецизен. Упатете се во галеријата со слики подолу за да дознаете повеќе за овие карактеристики.

Совршена промена на брзините со I-Shift

Со I-Shift, секоја промена на брзината е беспрекорна и темпирана во милисекунда. Го прави вашето возење мазно, удобно и ефикасно. Избор на софтверски пакети ви овозможува да го приспособите вашиот I-Shift на вашите потреби за тежок транспорт.

Повеќе за I-Shift

Volvo динамичко управување: стабилна рака

Маневрирање на тешки товари со мала брзина, прецизно и контролирано? Како стабилна рака, Volvo динамичкото управување е тука за да го олесни вашето возење. Исто така, нуди интеракција со вашите системи за поддршка на возачот.

За Volvo динамичкото управување

Опции за кабина

Го нудиме Volvo FH16 Aero со голем број кабини за да одговараат на вашите потреби. Погледнете ги подетално изборите подолу.

  Кабина Globetrotter XXL

  Volvo FH16 Aero со кабината Globetrotter XXL комбинира одлично возење и удобност за живеење на две лица. Одлична удобност при спиење во проширениот и поширок долен кревет.

  Кабина Globetrotter XL

  Volvo FH16 Aero со кабината Globetrotter XL комбинира одлично возење и удобност за живеење на две лица со многу простор за складирање и простор за престојување.

  Кабина Globetrotter

  Volvo FH16 Aero со кабината Globetrotter комбинира одлично возење и удобност за живеење за најмногу две лица и висина на стоење на моторниот простор.

  Кабина за спиење

  Volvo FH16 со кабината за спиење комбинира одлична удобност при возење и удобно сместување преку ноќ за најмногу две лица во комбинација со ограничена висина на стоење.

  Ниска кабина за спиење

  Volvo FH16 Aero со ниска кабина за спиење нуди пониска надворешна висина на кабината во комбинација со одлична удобност при возење, удобно сместување во текот на ноќта за едно лице и ограничена висина на стоење.

Прикажаните функции може да не се стандардни или достапни за сите нивоа на опрема и опции за погонски агрегат.

Имате прашање?

Локалниот продавач на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.