Камиони

Планирање сервис со Volvo

Застоите и итните поправки ве чинат време во возна состојба и приход. Проактивното сервисирање и превентивното одржување се заштеда. Затоа, планирањето се исплаќа. И тоа ќе го сториме за вас. Планот за сервисирање од Volvo е специјално креиран за вашиот камион и бизнис. Посетите на сервисните работилници се планираат, застоите се минимизираат, а времето во возна состојба се оптимизира. Исто така, тоа е целосно бесплатно.

Скроено за вашиот камион

Тешките работни услови значат поголемо абење. Мала километража значи помало одржување. Така што, тоа што е правилно за еден камион, не значи дека е правилно и за вашиот. Со поврзаното планирање на услуги, ја користиме вградената поврзаност на камионот за да ги идентификуваме неговите специфични потреби за одржување. Потоа работиме проактивно за оптимизирање на вашиот услужен план. Сè за да бидете сигурни дека камионот ја добива вистинската услуга - ни повеќе, ни помалку.

Договор за грижа за време на активност на Volvo
 

Договорот за грижа за време на активност на Volvo е услужен план во реалниот свет. Вклучува поврзано планирање на услугите, каде што ја користиме вградената поврзаност на вашиот камион за далечинско проверување на абење на одредени компоненти. Потоа, проактивно ве следиме, користејќи ги податоците на вашиот камион за да го оптимизираме вашиот план за одржување. Ова значи дека може да се планираат посетите на сервисните работилници според реалната употреба и состојбата на камионот. Исто така, гарантира поефикасни посети и подостапни делови. Сето тоа за да го задржите камионот на пат за да биде достапен за работа.

Планирање сервиси – како го правиме тоа

Чекор 1: Собираме податоци

Вашата бесплатна сесија за планирање сервиси започнува со внесување точни спецификации за вашиот камион, користењето и годишната километража, како и детали за вашите операции во нашиот систем. 

Чекор 2: Идентификуваме
Откако ќе тестираме како различните интервали на сервисирање можат да влијаат на времето во возна состојба на камионот, го одредуваме совршеното ниво на одржување.

Чекор 3: Планираме
Ги користиме вашите податоци за да направиме индивидуален план за сервисирање кој утврдува кога на вашиот камион му е потребно сервисирање и на што точно треба да се посвети внимание, така што секогаш ќе знаете што да очекувате.

Чекор 4: Ние сервисираме
Преку поврзано планирање на услугите, далечински ја проверуваме вистинската употреба на камионот и реалната потреба од сервис. Потоа, проактивно ве следиме за благовремено да го резервирате сервисот на вашиот камион.

Чекор 5: Дотеруваме
Секој пат кога вашиот камион е во сервисната работилница, ние правиме ревизија на неговите потреби и го оптимизираме вашиот план, така што секогаш ќе го добиете максимумот од вашиот камион или возен парк.

Ајде да испланираме заедно

Дилерот на Volvo Trucks ќе ви договори бесплатен план за сервисирање и ќе ви одговори на сите прашања за сервисирањето.