×

Магазин на Volvo Trucks

Каде секогаш наоѓате одлични приказни за камиони

Најнови статии

27 matches

1 of 2

 • Со големо искуство од дизајнерската работа во автомобилската индустрија, Џонатан Дисли сега е на чело на улогата како директор за дизајн на Volvo Trucks. Ајде да слушнеме за неговата визија за дизајнирање камиони.

 • Што би било потребно за да се намали бројот на незгоди во кои учествуваат тешки камиони на нула? Ако некој знае, тоа е Ана Вриге Берлинг, директор за безбедност во сообраќајот и производите во Volvo Trucks.

 • Ажурирањата на аеродинамичкиот дизајн на Volvo FH дополнително ќе го намали одвојувањето на протокот и отпорот на притисокот, а дополнително ќе помогнат да се заштеди уште повеќе гориво при операциите на долги релации.

 • Без разлика дали возите на долги дестинации, регионални дестинации, за дистрибуција или во градежништво, овие најнови ажурирања за Euro 6 Step E значат сериозна заштеда на гориво за секого. Volvo ја разгледа целата погонска група и направи голем број надградби кои не само што ја подобруваат економичноста на горивото, туку и обезбедуваат помазно, попријатно возење – на и надвор од патиштата.

 • Transport story

  03/02/2020 2 минути за читање 2 минути за читање

  Надградениот ентериер на кабината на Volvo FH: направен за потребите на возачот  

  Повратните информации од возачите беа клучни за надградениот ентериер на кабините на Volvo FH и FH16. Веднаш штом седнете зад воланот, станува јасно дека подобрувањата создаваат супериорно, побезбедно и многу попријатно искуство за возачот.

 • Transport story

  03/02/2020 6 минути за читање 6 минути за читање

  Внатрешност на кабината на новиот Volvo FM: нема поголем комфор за возачот 

  Редизајнирањето на ентериерот на кабината на Volvo FM е првото редизајнирање уште од лансирањето на овој модел на пазарот кон крајот на 1990-тите. Карина Бистром, главен дизајнер за ентериер во Volvo Trucks, објаснува што ги инспирирало неа и нејзините колеги за целосниот редизајн, од подот па сè до таванот.

 • Performance & Fuel

  03/02/2020 2 минути за читање 2 минути за читање

  „Нашата палета на камиони со најефикасна потрошувачка досега“ 

  Преку погонските групи со ефикасна потрошувачка на горивото и конфигурациите на шасијата, новата палета на Volvo Trucks овозможува значителната заштеда на гориво и значително намалување на емисиите на CO2. Новите камиони се исто така дел од долгорочната визија за нула емисии.

 • Дисплејот за инструменти од 12 инчи во новата палета на Volvo Trucks е дизајниран за возачот да може да ги држи дланките на воланот и очите на патот.

 • Transport story

  03/02/2020 4 минути за читање 4 минути за читање

  Нова палета на камиони дизајнирана за потребите на возачот  

  Volvo Trucks воведува четири нови камиони, со силен фокус кон работната средина на возачот, безбедноста и продуктивноста.

 • Tech Product

  03/02/2020 2 минути за читање 2 минути за читање

  Поиздржливи камиони за поголем капацитет и поголем товар 

  Со голем број надградби кои овозможуваат бруто маса на комбинацијата до 150 тони, новите Volvo FMX, Volvo FH и Volvo FH16 нудат поголема продуктивност од кога било досега.

 • Inside Volvo

  03/02/2020 7 минути за читање 7 минути за читање

  Поставување на стандардите за оперативност и мониторинг во реално време 

  Повеќе од 600.000 камиони на Volvo сега се поврзани, а таа бројка се зголемува со секој нареден ден. Мониторингот во реално време стана реалност, а чекор по чекор Volvo Trucks драматично ја подобрува оперативноста на камионите преку поефикасно насочување на сервисните напори, помагајќи им на транспортните бизниси да го одржат ветувањето за навремена испорака, секој пат.

 • Transport story

  03/02/2020 5 минути за читање 5 минути за читање

  Прикриено на патот: клиентите ја прегледуваат новата палета на камиони 

  На кривулестите патишта во Сиера де лос Филабрес, Шпанија, избрани клиенти добија можност да ги тестираат новите Volvo FH16, Volvo FH и Volvo FM. Еве ги впечатоците на клиентите шест месеци пред лансирањето.

 • Business story

  03/02/2020 7 минути за читање 7 минути за читање

  Градежниот превозник EG Eriksson го тестира новиот Volvo FMX на терен 

  Новиот Volvo FMX е специјално дизајниран за да ја олесни работата на градежниот возач, да ја направи побезбедна и поудобна. Шведскиот градежен превозник EG Eriksson го става на тест.

 • Business story

  12/10/2018

  Господар на шумата 

  Тој беше второпласиран на годинашното светско финале на Предизвикот на возачите на Volvo (Volvo Driver Challenge World Final) и е вистински мајстор на возење со ефикасно искористување на горивото. Возачот и сопственик на камиони за трупци Берт „Нат“ Јохансон знае како да го извлече максимумот од секоја капка – и од неговите камиони Volvo.

 • Кај електричните камиони, не се работи само за акумулатори и станици за полнење – тие можат да ги подобрат работните услови на возачите и да го зголемат профитот на транспортните компании. Тројца експерти во Volvo Trucks помагаат во навигацијата кон електрична иднина.

 • Патиштата во југозападна Норвешка се едни од најпредизвикувачките во светот. Кога возите композиција од 50 тони со товар од жива риба во резервоари со расплискана вода, комплексноста станува екстремна.

 • Кога моторот D12 беше лансиран во 1993 година, тоа навистина беше револуција. Некои велат дека Volvo беше десет години пред времето. Жоран Нихолм, сега пензиониран инженер на Volvo, ни ја раскажува приказната од самиот почеток.

 • Volvo FH, еден од најбезбедните камиони во светот, е иновативен лидер во безбедносни функции со висок квалитет. Заедно со свесниот начин на размислување за безбедноста на возачот, инвестирањето во безбедносните функции може да придонесе кон заштеда на трошоците за транспортните компании. Разговаравме со Карл Јохан Алмквист, Директор за безбедност во сообраќајот и производите во Volvo Trucks, за да ни објасни како.

 • Таа не беше ниту родена кога Volvo FH беше лансиран во 1993 година. Тој имаше работено на линијата за склопување со години во тој момент. Запознајте ги Несма и Даниел, сега колеги во фабриката за мотори на Volvo во Шевде каде што се произведува значајниот мотор FH.

 • Celebrate Volvo FH

  10/31/2018

  25 херои на Volvo FH 

  Volvo FH е камионот на возачите. Но, пред да стигне до возачот, тој минува низ умовите и рацете на огромен број страсни вработени. Еве 25 од хероите кои напорно работат за да може секој Volvo FH да придонесе за вашиот успешен бизнис.

27 matches

1 of 2