Камиони

Нашата кампања за безбедност во сообраќајот

ВИДЕТЕ И БИДЕТЕ ВИДЕНИ

Активност што е лесна за користење која покажува како да се подобри безбедноста со интеракција на велосипедистите и возачите на камиони.

Разлика што значи живот

Безбедноста е приоритет на Volvo Trucks уште од самиот почеток. Во текот на истражувањата и анализите, стана јасно дека повеќето сообраќајни несреќи се должат на човечки фактор. Затоа, покрај развојот на многу иновативни безбедносни функции за нашите производи, сакаме да направиме и повеќе.

Видете и бидете видени

Нашата цел е да ја подигнеме свеста на луѓето за нивната видливост во сообраќајот. Кампањата ги истакнува ситуациите кога се вклучени велосипедистите и другите корисници на патот и покажува како да се подобри безбедноста преку интеракција меѓу велосипедистите и возачите на камиони.

Едукативниот комплет е бесплатен и достапен за сите. На пример, наставниците може да ги применат вежбите со нивните ученици, а менаџерите може да ги користат како деловна активност.

Едукативниот комплет

Инспиративниот комплет „See and be seen“ се состои од упатство за корисникот, презентација во PowerPoint и прирачник за безбедно изведување на вежбите надвор со камион.

Кога активностите ќе завршат, убав гест е да се поделат подароци, како на пример, рефлектирачки елеци за да се промовира безбедноста во сообраќајот.

Преземете го едукативниот комплет

Видете ја безбедноста од прва рака

Локалниот дилер на Volvo Trucks може да ви ја покаже секоја извонредна безбедносна одлика и да одговори на сите прашања што ги имате во врска со безбедноста.