Камиони

Живот во кабината 

Ако вашата задача бара камион со кабина за спиење, можете да изберете од широк асортиман на кабини за камиони на Volvo. Во сите модели на кабини, од пространите кабини Globetrotter XXL до покомпактните кабини за спиење, ќе најдете решенија за внатрешноста што може да го направат секој ден поминат на пат уште подобар.

Удобност за вашиот живот на пат

Кога престојувате во вашата кабина, важно е многу повеќе од вашата удобност при возењето. Добриот сон, складирањето на работите што ги носите со себе, дополнителното напојување, добриот аудио систем и просторот за движење, придонесуваат за тоа да имате чувство како да сте дома, иако сте далеку.

Спијте добро за да бидете продуктивни

Добриот одмор е најдоброто нешто за добро да се заврши работата, па осигурете се дека добро ќе се наспиете додека сте на пат. Креветите во кабините на Volvo Trucks доаѓаат или со душек со џебови со пружини или со душек од сунѓер за да се приспособи вашата удобност за одморање. Ако сте паркирани на нагиб, креветот може да се приспособи за да надомести за тоа и да ви биде удобно.

Режим на надзор

Кога сте паркирани, Системот за надгледување со камери може да се активира во режим на надзор. Тоа ви овозможува практично да ги следите областите блиску до камионот на страничниот дисплеј.

Одржувајте ја климата во кабината ладна

Кога го паркирате вашиот камион за одмор на жешкото сонце, I-Park Cool може да ја одржува климата во внатрешноста на кабината колку што сакате ладна. Едноставно исклучете го моторот и системот за климатизација ќе ја користи батеријата за да ве лади.

Систем на двоен акумулатор

Напојување за почетоци и удобност

Останете напојувани со два посебни комплети батерии. Едниот е наменет за стартување на моторот, а другиот за внатрешните функции за престој во камионот. Користете го климатизацијата, системите за медиуми и уредите за полнење без да се грижите дека ќе ги испразните акумулаторите за стартување на камионот.

Подолго траење

Системот на двоен акумулатор користи акумулатори со гел технологија за престој во камионот и подобрени акумулатори со течен електролит за стартување на моторот. Акумулаторите со гел можат да издржат целосно испразнување без да бидат оштетени и имаат подолг животен век од традиционалните акумулатори со течен електролит.

Систем за самонадгледување

Не морате да се грижите околу проверување на нивоата на енергија. Системот постојано ги следи нивоата на наполнетост за да ве заштити да не останете без напојување. Постепено се исклучуваат прво сите помошни уреди, а вие ќе бидете известени за тоа.

Секојдневна удобност

Фрижидери и микробранова печка

Носете си храна, пијалаци и други свежи производи додека сте на пат. Вашата кабина може фабрички да се конструира со еден или со два фрижидера во зависност од моделот на кабината. Можете исто така да подготвувате топли пијалаци или оброци во интегрираната микробранова печка, погодно поставена на предната горна полица.

Аудио што ви одговара

Достапни се две различни конфигурации на аудио системи: Selected и Extended. Тие нудат врвен комплет од шест висококвалитетни звучници. Extended е достапно за Volvo FH16 Aero, Volvo FH Aero, Volvo FH16 и Volvo FH – и е еден степен погоре со додаден сабвуфер.

Практични додатоци

Достапен е широк асортиман на додатоци на Volvo за да ви го направат животот додека сте на пат уште поудобен и попрактичен. Сè, од интегриран кафемат и држач за чаши до решенија за складирање и чешма за вода за миење раце.

 

Дознајте повеќе за додатоците на Volvo 

Кабината Globetrotter XXL

Проширени простор и удобност

Кабината Globetrotter XXL е проширена за да создаде уште повеќе простор и удобност од кој било од другите модели на кабини и ја нуди истата голема внатрешна висина како кабината Globetrotter XL. Со аеродинамично обликуваните Volvo FH Aero и Volvo FH16 Aero, имате можност да се надградите на Globetrotter XXL, без да бидете ограничени поради барањата за должина.

Доволно голема за двајца

Кабината Globetrotter XXL нуди уште поголема удобност при спиење за двајца луѓе, во поширок и подолг кревет – благодарение на зголемената должина на кабината. Креветот во кабината Globetrotter XXL е долг 213 cm. Ширината кај главата, средниот дел и нозете е 99/106,5/91 cm, соодветно.

Создајте го вашиот простор во кабината

Изберете од нашата целосна палета на модели на камиони и големини на кабини во Volvo Truck Builder. Создајте го просторот што ви треба за вашиот живот додека сте на пат. Истражете ги степените на внатрешна опрема, седишта, кревети и други опции.

Прикажаните функции можеби не се стандардни или достапни за сите степени на опрема и опции за погон.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.