Камиони

Финансирање

Важно е да се има вистински партнер за финансии за вашиот камион. Оној што го разбира вашиот бизнис и кој е со вас и во добрите и во тешките моменти. Еве пет причини зошто Volvo Financial Services е идеален партнер за набавка на вашиот камион.

Брз и лесен партнер за соработка
 

Volvo Financial Services е давател на финансиски услуги за Volvo Group повеќе од 20 години. Со нас е лесно да се води бизнис, нè познавате преку вашиот локален дистрибутер и кога ви треба помош, ние дејствуваме брзо.

Една големина не одговара на сите
 

Исто како што секој од нас е уникатен, така е и вашиот бизнис. Го разбираме тоа во Volvo Financial Services. Дали сакате да ги прилагодиме вашите плаќања за да одговараат на вашиот прилив на пари? Дали сакате да направите поголем депозит за да ви бидат помали месечните сметки? Тука сме да помогнеме. Со запознавање и разбирање на вашиот бизнис и каде тој е насочен, можеме да ви го понудиме најдоброто решение скроено по ваша мерка. Такво коешто ќе ги исполнува вашите потреби денес и е доволно флексибилно за да ве носи самоуверено во иднината.

Вашиот партнер за сè што ви треба
 

Без разлика дали сакате еден камион или цел возен парк, нов или користен, Volvo Financial Services може да ви помогне да го остварите тоа. И не само во однос на возилото – ние исто така можеме да ви ги обезбедиме сите делови и договори за услуги, за да функционираат за вас и за вашите клиенти, како и да ви обезбедиме осигурување за да ве заштитиме. Сите овие поволности се достапни преку вашиот локален дистрибутер на Volvo Trucks.

Со вас во секој ваш чекор
 

Зарем не би било убаво ако бизнисот секогаш оди добро? За жал, деловните циклуси варираат, а може да се појават и други пречки за водење на вашиот бизнис. Ние разбираме и стоиме покрај вас во тешки и во добрите времиња. Кога ќе се случи нешто, потребна ви е поддршка и флексибилност од вашиот партнер – а тоа е она што можете да го очекувате од нас.

Втор извор на финансирање
 

Вашата банкарска кредитна линија најдобро служи кога се користи како бафер за протокот на готовина за вашите дневни деловни активности – а не за купување камиони и услуги за поддршка. Затоа, многу подобар начин за финансирање на вашата набавка на камион е да имате втора кредитна линија од Volvo Financial Services.

Кредит на рати

Сопственост од првиот ден

Бидете сопственик на камион. Плаќајте поповолно. Имајте придобивка од даночните предности. Токму на тоа се однесува нашиот кредит со рати. И заемот и камионот ќе се прикажат во вашиот биланс на состојба. А, што е најдоброто? На крајот од договорот, сопственик сте на камион кој е отплатен.

Купување преку изнајмување

Лесен пат до сопственост

Дали сакате да поседувате свој камион со помош на редовни и предвидливи уплати? Одговорот е набавка на рати. Вашиот камион се прикажува во вашиот биланс на состојба. Штом ќе ја извршите последната уплата, камионот е ваш.

Финансиски лизинг

Слобода за купување

Намалете ги даночните обврски: вашиот камион се прикажува во вашиот биланс на состојба. На крајот од договорот, имате две опции: да го вратите или да го купите камионот.

Финансиски лизинг

Финансирање со помали даночни стапки

Дали сметате дека не се ефикасни книговодствените купопродажни компензации? Финансискиот лизинг нуди порани даночни олеснувања. На крајот од договорот, имате две опции: продолжете го закупот за номинален надомест или поволност од нето приходите од продажба.

Оперативен лизинг

Максимална флексибилност

Решение за изнајмување со сите отворени опции. На крајот од договорот, можете да го вратите камионот, да го купите од нас или да го продолжите лизингот.

Оперативен лизинг

Максимална флексибилност

Решение за изнајмување со сите отворени опции. На крајот од договорот, можете да го вратите камионот, да го купите од нас или да го продолжите лизингот. Осигурувањето, како и поправките и одржувањето, се вклучени во договорот за да бидете со мирна глава.

Оперативен лизинг

Безгрижно решение

Без амортизациски ризици. Без ризици при исфрлање. Без главоболки. Затоа што го изнајмувате вашиот камион. Месечните уплати се запишани како трошоци. На крајот од договорот, едноставно ни го враќате камионот. Ние ќе се погрижиме за останатото.

Договор за изнајмување

Безгрижно решение

Без амортизациски ризици. Без ризици при исфрлање. Без главоболки. Затоа што го изнајмувате вашиот камион. Осигурувањето, како и поправките и одржувањето, се вклучени во договорот за да бидете со мирна глава. И сè тоа за фиксна месечна рата. На крајот од договорот, едноставно ни го враќате камионот. Ние ќе се погрижиме за останатото.

Финансиските услуги на Volvo не обезбедуваат даночни или сметководствени совети. Клиентите треба да се консултираат со својот правник за даноци или сметководител во врска со поединечните околности.

Сакате да дознаете повеќе?

Нашите специјалисти за финансии ќе ви помогнат со решение скроено за вас.
Јавете им се или посетете ги – тие ќе ги најдат најдобрите пакети за вас.