Камиони

Заштедете до 5% гориво и одржувајте го тоа ниво

Совет за гориво

Со нашата услуга Совет за гориво, добивате личен инструктор кој ви помага да ја намалите потрошувачката на гориво до 5%. Постојаниот совет и професионалното водење обезбедуваат одржливост на вашата заштеда, година по година.

Оставете ни ја тешката работа нам

Вашиот личен инструктор за гориво ја врши тешката работа наместо вас. Тие ги анализираат техниките за возење и истакнуваат области каде што однесувањето при возење може да се подобри – и да се направи одржлива заштеда. Советот редовно се прима преку е-пошта и може да се користи за да се донесат подобри оперативни одлуки во реално време.

Колку можете да заштедите?

Камион кој минува 140.000 km годишно може да ги намали трошоците за гориво за 2.500 ЕУР со поддршката од услугата Совет за гориво. Со месечна цена за услугата од 20 ЕУР по камион, тоа се добро потрошени пари.

Дополнителна поддршка

Услугата Совет за гориво има пристап до Алатникот – инспиративен веб-базиран извор којшто ви помага да имате одржлива заштеда. Алатникот вклучува упатства за мотивација на возачите, совети за постигнување на вашите цели и алатки кои ќе ви помогнат да ги споделите вашите резултати. Исто така, има и истражување за најновите техники за заштеда на гориво.

Подготвени сте да заштедите?

Ако имате Dynafleet во вашиот камион, подготвени сте. Ако не, можеме да ви го доградиме. Јавете се кај локалниот дилер на Volvo Trucks за да започнете.