Камиони

Добре дојдовте дома

Volvo Connect 

Ги поедноставува вашите секојдневни операции
 

Без оглед дали возите ваш камион или управувате со возен парк од камиони, сега можете да ги поврзете критичните аспекти на вашиот бизнис на целосно нови начини. На едно место, со едно најавување и еден преглед. Volvo Connect е интерфејсот за вашите дигитални услуги. Сметајте го како ваш дигитален дом за попрофитабилни транспортни операции.

Вашето време во возна состојба

Добијте контрола и спокој знаејќи дека вашите камиони се во добра состојба и дека се достапни за работа. Volvo Connect ви овозможува пристап до низа услуги што го зголемуваат вашето време на работа. На пример: Добијте преглед на статусот на сите ваши средства, вклучувајќи предупредувањата и тревогите. Погледнете ги сите сервисни посети што сте ги испланирале и резервирале. Лесно пријавувајте проблеми поврзани со средства. И уште повеќе.

Вашата продуктивност

Добијте ги информациите кои ве зајакнуваат и ви помагаат да ги имате операциите во преден план. Volvo Connect вклучува услуги за управување со возниот парк, како Dynafleet Positioning, што ви дава преглед во реално време на позицијата и статусот на секој камион – тоа го олеснува следењето на вашите камиони и средства поврзани со превозот.

Вашите перформанси

Детално погледнете ја големата слика за понепречени, покоординирани и попродуктивни операции. Volvo Connect ви овозможува пристап до услуги за зголемување на перформансите, како Dynafleet Fuel and Environment, што го олеснува следењето на потрошувачката на гориво со текот на времето – и да ги подучи возачите за подобрување на вештините за заштеда на гориво.

Сè што е важно - во еден преглед
 

Вашите камиони, активности, дури и вашите увиди - сè во еден дигитален интерфејс. Преку складирање на сите бизнис-активности на едно место, Volvo Connect заштедува време, елиминира грижи и ви овозможува поголемо разбирање на работите кои се важни. Ви помага да се подготвите, да планирате и постојано да се подобрувате. На овој начин, можете да ги подигнете времето во возна состојба, ефикасноста и продуктивноста на повисоко ниво.

Поддршка на вашата целокупна работа.
 

Volvo Connect е дизајниран да ви даде моќ. Ви дава пристап до водечките индустриски услуги без разлика кога, каде и како ви се потребни. Толку е едноставно.
 

Чист и интуитивен интерфејс лесен за навигација. Веднаш штом ќе се најавите, ќе добиете преглед на информациите и услугите што ви се најважни. И можете да видите подетални информации со само еден клик или два. Флексибилен и прилагодлив, Volvo Connect може да биде прилагоден на вашите потреби и преференции. Се зависи од вас.

Ова е Volvo Connect

Портал за клиенти

Помислете на Volvo Connect како на контролен центар за вашата организација. Порталот за клиенти е работниот простор каде што можете да го искусите целиот потенцијал на вашите услуги. Корисниците добиваат пристап заснован врз улогата, така што сите – од сопствениците на камиони и управителите на возни паркови, па сè до возачите, диспечерите и администраторите – можат да имаат придобивка. Персонализираната контролна табла дава преглед на информациите и услугите што се најрелевантни за секоја личност. За секој ден да биде полесен, попаметен и понепречен – за секого.

Апликација Volvo Connect

Моќта на Volvo Connect на дланка. Имајте пристап до моќните алатки за аналитика, информациите за средствата и времињата на возачот; управувајте со повеќе возни паркови; и испраќајте инстант пораки – сето тоа преку контролна табла којашто е интуитивна и лесна за употреба.

Marketplace

Лесен пристап преку Marketplace, дигиталната продавница за услуги, која дава дигитални услуги од Volvo Trucks и од избраните партнери. Со текот на времето ќе можете да нарачувате и активирате услуги од постојано растечки опсег - токму тука.

Портал за развојни инженери

Порталот за развојни инженери помага во осигурување дека Volvo Connect ќе станува сè подобар и подобар додека се движиме кон иднината. Поздравува и овозможува нови, иновативни услуги развиени од страна на избрани партнери-специјалисти и други.

Тука сме за вас

Најдобриот начин да откриете за што станува збор кај Volvo Connect е самите да го искусите. За повеќе информации, исконтактирајте го вашиот дилер.