Камиони

Македонија

×
Колку се безбедни вашите возачи?

Безбедно возење за побезбедни транспорти

Безбедност на Dynafleet

Наглото сопирање и интервенција од активните системи на камионот може да укаже на тешка сообраќајна ситуација. Dynafleet Safety ви помага да ги идентификувате овие ситуации. И бидејќи безбедното возење генерално значи подобрена ефикасност во искористувањето на горивото, како и помалку абење, оваа услуга нуди многу придобивки.

Driver behaviour like acceleration and braking are logged and can be analysed.

Забрзување, сопирање и однесување

Dynafleet Safety обезбедува солидна основа за подобрување на вашите транспортни операции. Со снимање на однесувањето на возачот, како нагло сопирање и нагло забрзување, стануваат видливи потенцијалите за подобрување. Ова е добар почеток за напорите за обука на возачите.

Dynafleet Safety logs events where the truck's acive safety systems intervene.

Интервенција на системот за активна безбедност

Услугата Safety, исто така, води евиденција за тоа кога интервенираат системите за активна безбедност на камионот, како Предупредување за фронтален судир со алармно сопирање и Електронска контрола на стабилноста, за да се избегнат сообраќајни инциденти или незгоди. Честите настани може да бидат предизвикани од тешка ситуација во сообраќајот и затоа е потребно будно и внимателно возење.

Клучни придобивки

  • Основа заснована на факти за анализа на безбедноста.
  • Нуди известувања за претпазливост, како и извештаи за следење.
  • Подобрување на безбедносниот начин на размислување и минимизирање на сообраќајните незгоди.
  • Безбедноста е конкурентна предност.

Откријте го потенцијалот

Вашиот продавач на Volvo Trucks може да ви покаже како Dynafleet Safety ви помага да го добиете полниот потенцијал на вашите возила и возачи.