Камиони

Опсег и рута Dynafleet

За електрични камиони


„Опсег и рута Dynafleet“ е моќна алатка за планирање маршрути и симулација на опсег во Volvo Connect дизајнирана специјално за електрични камиони. Достапна само со системот за управување со возниот парк Dynafleet, услугата ви дава многу начини да се осигурате дека вашите возила имаат доволно електрична енергија за да ги завршат транспортните задачи по потреба. Во „Опсег и рута Dynafleet“, можете да симулирате маршрута на електричниот камион и да ги дефинирате клучните фактори кои влијаат на неговиот опсег, како што се помошните потрошувачи на енергија, тежината на стоката и топографијата на маршрутата. Услугата потоа ќе ви даде предвидување за опсегот на камионот и употребата на енергија. Можете да додавате точки на движење, да закажувате прекини за полнење доколку е потребно, да ја испратите маршрутата директно до системот за навигација на камионот и да следите во реално време за да се осигурате дека маршрутата се следи. Со „Опсег и рута Dynafleet“, може да планирате транспортни задачи со сигурност знаејќи дека ќе можете да го исполните вашето ветување - секој пат.

Зошто „Опсег и рута Dynafleet“

Многу фактори влијаат на опсегот на електричниот камион. Тука спаѓаат спецификацијата на камионот, големината на носивоста, колку е рамна или ридска патеката и дали камионот е опремен со специјална механизација што троши енергија, како што е компактор за отпад. Разбирањето на вкупното влијание на овие фактори врз опсегот на камионот може да биде предизвик, но „Опсег и рута Dynafleet“ ги прави пресметките за вас автоматски. Ова го олеснува управувањето со вашиот возен парк и ви помага да ја максимизирате ефикасноста на вашите електрични камиони.

  • Симулирајте ја патеката на електричниот камион во Volvo Connect
  • Добијте предвидувања за употребата и опсегот на енергија на камионот, вклучувајќи фактори, како што се помошни потрошувачи на енергија, тежината на стоката и топографијата на маршрутата
  • Доколку е потребно, додајте прекини за полнење
  • Испратете ја маршрутата директно до системот за навигација на камионот
  • Следете во реално време за да се осигурате дека возилото се придржува до планот

Предвидете го опсегот на електрични камиони

Со „Опсег и рута Dynafleet“, вклучување електрични камиони во вашиот возен парк е полесно од кога било. Услугата го предвидува опсегот за секое уникатно возило врз основа на маршрута дефинирана од корисникот со збир на точки. Факторите, како што се промените во тежината на товарот долж трасата, како и помошните потрошувачи, како што е компактор за отпад или мешалка за бетон, се земени предвид во предвидувањето. Полнењето може да се додаде во планот доколку е потребно. „Опсег и рута Dynafleet“ ги поддржува сите електрични возила.

Испратете правци директно до камионот

„Опсег и рута Dynafleet“ е интегрирана со вградениот систем за навигација на камионот за да можете директно да ја споделите рутата со возачот. Возачот е информиран за локацијата на секоја попатна точка и кога е потребно полнење. Volvo Connect ја прикажува моменталната позиција на возилото и го проценува времето на пристигнување на следната точка.

Други услуги за електрични камиони

Совршен пакет

Локалниот дилер на Volvo Trucks може да ви помогне да го најдете пакетот на Dynafleet кој најмногу ви одговара вам и на вашиот бизнис.