Камиони

Ефикасно возење

Малите промени во тоа како го планирате возењето, како го користите вашиот камион и сопирачките, можат да направат голема разлика во ефикасноста и профитабилноста.

Нашиот курс за ефикасно возење ви покажува како да добиете максимум од вашиот камион. Ја комбинираме најновата теорија со практична анализа и инструкции, сето тоа скроено за вашите транспортни операции. Ќе ја намалите потрошувачката на гориво до 10%, така што тоа може да биде една од најдобрите инвестиции што ќе ги направите оваа година.

Материјали за курсот
 

 • Како вашето однесување при возење влијае врз потрошувачката на гориво
 • Теоријата за безбедно возење со ефикасна потрошувачка на горивото
 • Вовед за одликите на возилото и техниките на возење
 • Проценка на вашата техника на возење, проследена со инструкции 
 • Како вашата техника на возење влијае врз животната средина

Придобивки од курсот
 

 • Помалку гориво, AdBlue и трошоци за одржување
 • Намален стрес и замор
 • Подобро искористување на вашето возило
 • Зголемена безбедност
 • Помал ризик од повреди и оштетување на возилото
 • Намалено влијание врз животната средина

Детали за курсот
 

 • Часови за CPC
 • Метод на обука
 • Цена на курсот
 • Референци за курсот

Станете поефикасен возач

За да ги откриете времето и локацијата на нашиот следен курс и за да закажете курс, контактирајте со локалниот дилер на Volvo Trucks.