Камиони

Знаење што може да спаси животи

Здравје и прва помош 

Знаете ли што да направите на местото на незгодата? Или како да останете здрави на патот, месец по месец?

Нашиот курс за здравје и прва помош ви го дава знаењето што може да спаси животи и да ја одржи вашата кариера. Ќе вежбаме вештачко дишење и ќе учиме за држење на телото, исхраната и за начините да се избегнат повреди. Исто така, ќе видиме како алкохолот, дрогата, стресот и уморот влијаат на вашите способности. Очекувајте поголем комфор, помали застои и подобра добросотојба.

Материјали за курсот
 

 • Ергономски принципи и вежби
 • Ефектите од алкохол, дрога и умор
 • Управување на вниманието и стресот
 • Што да направите во случај на незгода
 • Прва помош во пракса (вклучувајќи и вештачко дишење)
 • Здрава исхрана и важноста на спиењето 

Придобивки од курсот
 

 • Вештини и знаење што го спасуваат животот
 • Подобрена секојдневна работна средина
 • Намален стрес и напрегање на телото
 • Поздрав стил на живеење и помалку отсуства
 • Подолга кариера како професионален возач

Детали за курсот
 

 • Часови за CPC
 • Метод на обука
 • Цена на курсот
 • Референци за курсот

Станете поздрав возач

За да ги откриете времето и локацијата на нашиот следен курс и за да закажете курс, контактирајте со локалниот дилер на Volvo Trucks.