Курс дизајниран за оние кои работат во градежништвото

Градежништвото е конкретен бизнис, кој бара конкретно знаење. Курсот е особено посветен на предизвиците што возачите ги среќаваат на градилиштето и при возењето надвор од патот.

Нашиот курс „Работа во градежништво“ се занимава со влијанието на возачот врз времето во возна состојба и како да се управува и одржува градежен камион, со цел да се поштеди возилото и да се избегне штета. Курсот објаснува како да се управуваат различни оптоварувања, како и аспектите на безбедност и сигурност на вработените, товарот и камионот. На пример, возењето врз меки подлоги со висок и подвижен центар на гравитација го зголемува ризикот од превртување. Станувајќи свесни за ризиците и физиката, возачите може да избегнат многу непријатни ситуации и потенцијални несреќи.

Во овој курс возачите учат како да ја зголемат нивната доверба во контролата на возилото, додека ја максимизираат продуктивноста.

Материјали за курсот

 • Како да ја одржите личната безбедност
 • Техники за возење на терен
 • Ризик од превртување
 • Одлики за возење на терен на вашето возило

Придобивки од курсот

 • Избегнување застои и минимизирање на трошоците за поправка
 • Зголемување на безбедноста на возачот и работна средина
 • Помалку сообраќајни незгоди и помал ризик од повреди
 • Намален стрес и замор
 • Зголемена самодоверба во контролата на возилото и перформанси на возење 

Детали за курсот

 • Часови за CPC
 • Метод на обука
 • Цена на курсот
 • Референци за курсот
Најдете го вашиот локален дилер

Возете со самодоверба во градежништво

За да ги откриете времето и локацијата на нашиот следен курс и за да закажете курс, контактирајте со локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер