Камиони

Преработените делови му помагаат на вашиот Volvo да биде вистински Volvo

Volvo Reman

Добијте ја целата доверба што доаѓа со оригиналните делови на Volvo, но по намалена цена - и со помало влијание врз животната средина.

Сигурни. Издржливи. Достапни.

Volvo е, само ако го исполнува високиот стандард за квалитет што го очекувате од нас. Во секој детаљ. Не очекувајте ништо помалку од Volvo Reman. Бидејќи тоа се оригинални делови на Volvo - репарирани до нивната оригинална состојба и со конкурентна цена. Всушност, стандардите за квалитет за преработен дел се целосно идентични како и тие за целосно нов дел. И поткрепени со истата гаранција.

Карактеристики и придобивки

  • Поисплатливо од нови делови
  • Секогаш во тек со најпоследните технички спецификации
  • Истите услови за гаранција како и оригиналните делови на Volvo
  • Помалку време потребно во работилницата во споредба со поправка
  • Ист висок квалитет и перформанси како и новиот дел
  • Намалено влијание врз животната средина

Гледајте како вратените јадра стануваат делови Volvo Reman

Погледнете како вратените јадра добиваат нов живот како делови Volvo Reman со помош на процесот на преработка. 

Вистинскиот избор за животната средина

Споредено со производството на нови делови, за преработката на истрошени делови се користи до 85% помалку материјал и до 80% помалку енергија. Што значи дека кога ќе изберете Volvo Reman, вие не само што го правите вистинскиот избор за вашиот камион - туку го правите вистинскиот избор и за животната средина.

Деловите коишто ви се потребни

Нашиот опсег на делови Volvo Reman е еден од најобемните што ќе го најдете на пазарот. Ќе најдете сè, од инјектори, контролни единици и комплет спојки, до мотори, менувачи, турбокомпресори и филтри за дизел-честички (DPF) – по цена која ќе ви се допадне и со стандард во кој можете да имате доверба.

Тестирано. И одново тестирано.

Обезбедувањето на квалитетот започнува во моментот кога некој истрошен дел ќе се врати кај нас. Прво ги расклопуваме, чистиме и детално ги проверуваме сите компоненти. Лежиштата, заптивките, четките и слично се заменуваат со потполно нови оригинални делови на Volvo. Компонентите се преработуваат за да ги исполнат техничките барања и ќе бидат надградени до најновите достапни спецификации. Потоа одново ги тестираме сите делови на Volvo Reman пред да ја напуштат фабриката. На крај, деловите се поставуваат во работилниците на Volvo од страна на техничарите на Volvo.

Контактирајте со вашиот дилер

Вашиот локален дилер на Volvo Trucks е тука да помогне, од наоѓањето на вистинскиот дел до поправка или сервисирање на вашиот камион. Јавете се – или уште подобро посетете нè.