Камиони

Дознајте повеќе за тоа како го поддржуваме овој сегмент во интерактивната брошура за сегменти

Оди каде и да е потребно

ТРАНСПОРТ ЗА ШУМАРСТВО И ДРВАРСТВО

Тесни места, минимален простор, лоши површини на патот и тешки стрмнини – сигурно сè од тоа имате видено. Транспортот на дрва, сечени дрва и шумски производи бара вештина и прецизност од вас и вашата опрема. Ние ви носиме решенија кои ви помагаат да направите повеќе за помалку време. Решенија што се создадени за тешка употреба и кои никогаш нема да ве изневерат.

Volvo FH16

Одлична удобност и масивна моќност

 

Клучни информации за производот

Излезни моќности 550–750 КС.

Просторни и удобни кабини во пет големини. Оптимизиран за тешки задачи и долги релации. Флексибилна шасија за составување на каросеријата.

 

Опции за гориво

Дизел, HVO.

 

Клучни одлики

Volvo динамичко управување со лични поставки и помош за стабилност. I-Shift со степени на пренос за бавно движење. Повеќе степени на пренос за возење наназад. Кревање на тандем-оската. Засилен браник.

Volvo FH

Одлична удобност и ефикасност

 

Клучни информации за производот

Излезни моќности 420–540 КС.

Просторни и удобни кабини во пет големини. Оптимизиран за долги релации.

Флексибилна шасија за составување на каросеријата.

 

Опции за гориво

Дизел, LNG, биодизел, HVO.

 

Клучни одлики

Volvo динамичко управување со лични поставки и помош за стабилност. I-Shift со степени на пренос за бавно движење. Повеќе степени на пренос за возење наназад. Кревање на тандем-оската. Засилен браник.

Volvo FMX

Направен за тешки терени

 

Клучни информации за производот

Излезни моќности 330–540 КС.

Безбедни и удобни кабини во шест големини. Оптимизиран за голем капацитет во тешки услови. Флексибилна шасија за составување на каросеријата.

 

Опции за гориво

Дизел, HVO, биодизел.

 

Клучни одлики

I-Shift со ултра ниски брзини на бавно возење. Кревање на тандем-оската.

Карактеристики на Volvo Trucks за вашите операции

Истражете ги решенијата направени за да ви го олеснат животот и да ги подобрат вашите операции уште повеќе.

До 750 коњски сили – што лесно можете да ги зауздате
Со Volvo, ќе ја имате на дофат моќноста што ви треба. Зад воланот на Volvo FH16 – до 750 КС и вртежен момент од 3.550 Nm. Моќта е таму кога ви треба и го прави Volvo FH16 лесен за возење.

I-Shift со степени на пренос за бавно движење
Добијте одлична стартност дури и со полн товар – и имајте целосна контрола над моќноста при навистина мали брзини. Со I-Shift со степени на пренос за бавно движење, не мора да компензирате околу потрошувачката на горивото или стабилноста.

Безбедно на надолнини со Stretch Brake
Камион и приколка целосно натоварени на надолнина. Stretch Brake ги активира сопирачките на тркалата на приколката за да ја исправи комбинацијата на возилото и да избегне свиткување на половина.

Контрола на влечната сила
Интерфејсот на возачот ви дава детална контрола на оптоварувањето на секоја оска, функцијата за притискање на повеќеосната група и на сите диференцијали. Само свртете ја контролата во контролниот панел за силата на влечење во насока на стрелките на часовникот за да добиете подобар зафат.

Оптимизирано со I-See
I-See користи податоци за топографијата за да ги оптимизира брзината и менувањето на брзините на вашите рути со цел ефикасна потрошувачка на горивото.

Зајакнат браник
Цврстата предна страна со зајакнат браник и заштитната плоча ги штитат виталните делови и го прават вашиот камион погоден за употреба во тешки услови.

Volvo динамичко управување такво како што го сакате
Дали барате совршена стабилност и контрола при сите брзини во комбинација со помало напрегање на рамената? Погледнете го од поблиску Volvo динамичкото управување.

Надворешно управување
Volvo динамичкото управување ја нуди можноста за далечинско управување со камионот. За да можете да го возите вашиот камион кога не сте на возачкото седиште.

Удобни кабини
Сите наши кабини нудат високо ниво на удобност, ниско ниво на бучава и многу простор. За вас и за работите што ви требаат.

Способност за маневрирање
Го олеснивме возењето на долги комбинации со многу оски. Тag-оските и pusher-оските имаат широки агли на управување. Со кревањето на тандем-оската, вртењето со тандем погонски камион личи како со камион со единечен погон.

Прегледноста
Широките површини на прозорците и добро дизајнираните ретровизори значат одлична прегледност. Згора на тоа, можете да додадете до осум камери – а приказите од снимките да се емитуваат на страничниот дисплеј. Вие да ја имате контролата.

Погон на предните тркала кога е потребно
Автоматската контрола на силата на влечење ја вклучува погонуваната предна оска кога ви треба. И ја исклучува кога не ви треба.

Простор за дигалка
Изберете една од нашите ниски кабини за спиење и направете простор за дигалка одозгора.

Заштитете го вашето време во возна состојба со договорот Volvo Gold Contract
Најдобриот начин да го заштитите вашето време поминато во возење е со Volvo Gold Contract, во кој се вклучени сите превентивни одржувања и поправки на камионот за фиксна месечна претплата. Освен тоа, вашиот камион комуницира со работилницата од далечина за поефикасно планирање на посетите во работилниците. Вашиот камион се чува во најдобра можна форма и имате целосна контрола врз вашите трошоци. Ако вашата километража варира, одлучете се за договорот Flexi-Gold Contract, којшто нуди иста покриеност, но со надоместок прилагоден на вашиот бизнис.

Референтен клиент

Мораме постојано да внимаваме на ефикасното искористување на горивото и да ја оптимизираме потрошувачката бидејќи секогаш возиме со полн товар.

Вашата машина за тешка работа чека

Разговарајте со вашиот локален дилер на Volvo Trucks за да го најдете најдоброто решение за вашиот бизнис за шумски превоз и превоз на трупци.