Камиони

Дознајте повеќе за тоа како го поддржуваме овој сегмент во интерактивната брошура за сегменти

Го испорачуваме светот на утрешнината. Денес

ТРАНСПОРТ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И КОНСТРУКЦИИ

Градовите растат. Вие и вашите камиони го помагате сето тоа да се случи – и сите зависат од вас и вашата испорака. Нудиме решенија кои ќе ви помогнат да носите поголем товар на тешки терени, да ги намалите временските периоди на циклусите на возење, да го зголемите времето поминато во возење, да не ви бидат напрегнати рамената додека возите и да ја намалите потрошувачката на гориво. 

Карактеристики на Volvo Trucks за вашите операции

Истражете ги решенијата направени за да ви го олеснат животот и да ги подобрат вашите операции уште повеќе.

Цврста предница
Наменета за најтешките терени во светот.

I-Shift со степени на пренос за бавно движење
Добијте одлична стартност дури и со полн товар – и имајте целосна контрола над моќноста при навистина мали брзини.

Моќ за сечија потреба
Со Volvo, ќе ја имате потребната моќ при рака. Погони за Volvo FMX, Volvo FH, Volvo FM, Volvo FE or Volvo FL.

Во контрола силата на влечење
Не заглавувајте – контролниот панел за влеча е лесен за употреба. Само свртете ја контролата во насока на стрелките на часовникот за да се активираат различните опции за диференцијали, погонувана предна оска и за останатите помагала за влечата.

Volvo динамичко управување, онака како што го сакате 
Совршена стабилност и контрола при сите брзини – и помалку оптоварување на рамената.

Надворешно управување
Возете го вашиот камион надвор од кабината.

Кревање на тандем-оска
Совршено ако возите тешко натоварен камион во една насока и празен камион во спротивната насока.

Повеќе товар на патот
Нашата шасија доаѓа со различни компоненти и суспензии за да се прилагоди на различните потреби. Со нашата воздушна суспензија, можете да направите комбинација од масивен капацитет за носивост, совршено маневрирање и удобност при возење. Воздушните суспензии на предните оски издржуваат и до 10 тони. Тоа може да ја зголеми вашата продуктивност, да ја подобри вашата работна средина и да ги заштити компонентите на вашиот камион од абење поради помали вибрации.

Удобни кабини
Сите наши кабини нудат високо ниво на удобност, ниско ниво на бучава и многу простор. Секогаш за вашата безбедност. Внатрешност на кабината за Volvo FMXVolvo FHVolvo FMVolvo FE or Volvo FL.

Прегледноста
Одлична прегледност со широките површини на прозорците и добро дизајнираните ретровизори. Додајте до осум камери за уште поголем преглед.

Концепт на флексибилна шасија
Концептот на шасија на Volvo Trucks ви овозможува поставеност на рамката и оските точно како што сакате директно во фабрика. Вашиот продавач ќе ви помогне да го прилагодите вашиот камион.

Лесно составување каросерија
Го олеснивме прилагодувањето на каросеријата за таа да може да се скрои согласно вашите операции. Упатствата од Volvo за тоа нудат јасни насоки.

Заштитете го вашето време во возна состојба со договорот Volvo Gold Contract
Најдобриот начин да го заштитите вашето време поминато во возење е со Volvo Gold Contract, во кој се вклучени сите превентивни одржувања и поправки на камионот за фиксна месечна претплата. Освен тоа, вашиот камион комуницира со работилницата од далечина за поефикасно планирање на посетите во работилниците.

Референтен клиент

Се чувствува камионот дека е многу стабилен дури и со тешки товари. Менувачот I-Shift е многу прецизен. Мислам дека е многу добар камион.

Изградете ја својата иднина

Разговарајте со вашиот локален дилер на Volvo Trucks за да го најдете најдоброто решение за вашиот бизнис за превоз во изградбата и градежништвото.