Камиони

Volvo Blue Contract

Превентивно одржување и сервисен план заснован на вистинската употреба на вашиот камион

Volvo Blue Contract е пригоден начин да го одржите вашиот камион достапен за работа и да ги намалите трошоците. Го вклучува целото превентивно одржување и проверки, како и планирање на поврзани услуги - оптимизиран распоред за сервисирање овозможен со 24/7 сателитско поврзување со возилото. Ова му овозможува на вашиот дилер да ги приспособи посетите на работилницата за да одговараат на вистинската употреба на вашиот камион. Плус, можете да бидете сигурни дека целата работа ја вршат овластени техничари на Volvo. И бидејќи секогаш однапред ги знаете трошоците, уживате и во поголема оперативна контрола.

7 клучни предности на Blue

 • Вклучува превентивно одржување и законски инспекции
 • Заштитува од непланиран застој благодарение на сателитското поврзување
 • Овозможува одржување приспособено на вистинската употреба на вашиот камион
 • Вклучува план за услуги прилагоден на вашите потреби и распоред 
 • Ја зголемува ефикасноста на посетите на сервисната работилница благодарение на далечинската врска со работилницата
 • Ги намалува административните работи и овозможува плаќање на рати
 • Гарантира дека сервисирањето ќе го вршат овластени техничари на Volvo со оригинални делови на Volvo

Вистинско одржување – во вистинско време

За да го одржиме вашето возило во врвна состојба, далечински ги следиме компонентите кои се клучни за времето поминато во возење и важните податоци за вистинската употреба на вашиот камион (како што се поминатите километри, часовите на работа на моторот, потрошувачката на гориво и топографијата на рутата). Ако вистинската употреба покаже дека на вашиот камион му треба повеќе или помалку одржување од очекуваното, вашиот продавач ќе ве контактира. Тоа е лесен начин да бидете сигурни дека секогаш ја добивате вистинската услуга во вистинско време. Сето тоа за вашиот камион да може да се покаже најдобро што може.

Опционални услуги за времето поминато во возење

Проширете ја покриеноста со стручна помош, без разлика кога и каде ви треба.

Помош со влечење на Volvo

Доколку дојде до непланирано запирање, помошта е достапна 24/7 низ цела Европа. Возачот може едноставно да се јави или да го притисне копчето VAS во кабината за да се поврзе веднаш со оператор кој го зборува истиот јазик. Со поддршката од нашата огромна мрежа на партнерски влечни служби и овластени сервисни работилници, ќе го вратиме камионот на пат што е можно поскоро.

Проширена помош за влечење на Volvo

За уште поголем спокој, услугата Volvo Towing Assistance Extended ви дава дополнителна заштита со стартување со кабли, испорака на гориво, надзор на возилото и товарот, како и истовар и претовар на товар - плус транспорт, сместување во хотел, па дури и репатријација за возачот.

Сервисни договори на Volvo – детали

Мониторинг во реално време
Gold (следење во реално време)
Максимално поминато време во возење – сите поправки и превентивно одржување
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
  Поправки на погонска група
  Поправки што не ја опфаќаат погонската група
  Потрошни компоненти
  Мониторинг во реално време
Прочитај повеќе
Silver
Поправки на погонската група и превентивно одржување за подобра контрола на трошоците
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
  Поправки на погонска група
Прочитај повеќе
Blue
Превентивно одржување и сервисен план заснован на вистинската употреба на вашиот камион
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
Прочитај повеќе
Uptime Care
План за сервисирање заснован на вистинската употреба на вашиот камион
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
Прочитај повеќе

Кој договор е вистинскиот за вас?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ги има одговорите. Наминете или јавете им се за да го стават вашиот план за сервисирање во дејство.