Камиони

Volvo Silver Contract

Поправки на погонската единица и превентивно одржување за подобра контрола на трошоците

За спокој и подобра контрола на трошоците, Volvo Silver Contract ги покрива компонентите на вашата погонска единица во случај на абење и оштетување и предвремен дефект. Ова ги вклучува моторот, издувниот систем, менувачот, погонската единица, вбризгувањето на горивото, компресорот за воздух и цилиндарот на спојката. Ја добивате удобноста на превентивно одржување според тоа колку вистински се употребува вашиот камион. Плус, можете да бидете сигурни дека целата работа ја вршат овластени техничари на Volvo.

7 клучни придобивки од Silver

 • Опфаќа поправки на погонската група
 • Вклучува превентивно одржување приспособено на вистинската употреба на вашиот камион
 • Го зголемува времето во возна состојба
 • Го намалува вкупниот трошок на сопственоста 
 • Го одржува камионот во врвна состојба
 • Ја зголемува ефикасноста на посетите на сервисната работилница благодарение на далечинската врска со работилницата
 • Гарантира дека сервисирањето ќе го вршат овластени техничари на Volvo со оригинални делови на Volvo

Вистинско одржување – во вистинско време
 

За да го одржиме вашето возило во врвна состојба, далечински ги следиме компонентите кои се клучни за времето поминато во возење и важните податоци за вистинската употреба на вашиот камион (како што се поминатите километри, часовите на работа на моторот, потрошувачката на гориво и топографијата на рутата). Ако вистинската употреба покаже дека на вашиот камион му треба повеќе или помалку одржување од очекуваното, вашиот продавач ќе ве контактира. Тоа е лесен начин да бидете сигурни дека секогаш ја добивате вистинската услуга во вистинско време. Сето тоа за вашиот камион да може да се покаже најдобро што може.

Опционални услуги за времето поминато во возење
 

Проширете ја покриеноста со стручна помош, без разлика кога и каде ви треба.

Помош со влечење на Volvo

Доколку дојде до непланирано запирање, помошта е достапна 24/7 низ цела Европа. Возачот може едноставно да се јави или да го притисне копчето VAS во кабината за да се поврзе веднаш со оператор кој го зборува истиот јазик. Со поддршката од нашата огромна мрежа на партнерски влечни служби и овластени сервисни работилници, ќе го вратиме камионот на пат што е можно поскоро.

Проширена помош за влечење на Volvo

За уште поголем спокој, услугата Volvo Towing Assistance Extended ви дава дополнителна заштита со стартување со кабли, испорака на гориво, надзор на возилото и товарот, како и истовар и претовар на товар - плус транспорт, сместување во хотел, па дури и репатријација за возачот.

Сервисни договори на Volvo – детали

Мониторинг во реално време
Gold (следење во реално време)
Максимално поминато време во возење – сите поправки и превентивно одржување
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
  Поправки на погонска група
  Поправки што не ја опфаќаат погонската група
  Потрошни компоненти
  Мониторинг во реално време
Прочитај повеќе
Silver
Поправки на погонската група и превентивно одржување за подобра контрола на трошоците
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
  Поправки на погонска група
Прочитај повеќе
Blue
Превентивно одржување и сервисен план заснован на вистинската употреба на вашиот камион
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
  Одржување и проверки
Прочитај повеќе
Uptime Care
План за сервисирање заснован на вистинската употреба на вашиот камион
  Услуги за времето поминато во возење (опционално)
  Планирање на поврзана услуга
Прочитај повеќе

Кој договор е вистинскиот за вас?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ги има одговорите. Наминете или јавете им се за да го стават вашиот план за сервисирање во дејство.