Камиони

Дознајте повеќе за тоа како го поддржуваме овој сегмент во интерактивната брошура за сегменти

Извлечете го максимумот од секое патување

Транспорт на петролеј и хемикалии

Вие сте експертот – сите се потпираат на вашите одлуки и вештини. Како искусен возач, знаете дека вистинската опрема ви помага да управувате со ризиците и да ја одржувате продуктивноста. Ви нудиме транспортни решенија, кои ги исполнуваат строгите барања и ви помагаат да вршите навремена достава секој пат. Дојдете кај нас за камиони кои се лесни и брзи, без компромитирање на безбедноста или сигурноста.

Volvo FM

Пространи кабини со лесно влегување

 

Клучни информации за производот

Излезни моќности 330–500 КС.

Безбедни и удобни кабини во шест големини. Оптимизиран за мала тежина на шасијата и ефикасност. Флексибилна шасија за составување на каросеријата.

 

Опции за гориво

Дизел, LNG, биодизел, HVO.

 

Клучни одлики

Електронска контрола на стабилноста – ESC. Volvo динамичко управување со лични поставки и помош за стабилност. Предупредување за преден судир и алармна сопирачка. Компоненти на шасијата со мала тежина.

Volvo FH

Одлична удобност

 

Клучни информации за производот

Излезни моќности 420–540 КС.

Просторни и удобни кабини во пет големини. Оптимизиран за брзо темпо на долги релации. Флексибилна шасија за составување на каросеријата.

 

Опции за гориво

Дизел, LNG, биодизел, HVO.

 

Клучни одлики

Електронска контрола на стабилноста – ESC. Volvo динамичко управување со лични поставки и помош за стабилност. Предупредување за преден судир и алармна сопирачка. Компоненти на шасијата со мала тежина.

Карактеристики на Volvo Trucks за вашите операции

Истражете ги решенијата направени за да ви го олеснат животот и да ги подобрат вашите операции уште повеќе.

Лесен за поголем товар 
Можеме да направиме камиони за транспорт на хемикалии и петролеј и за масовен транспорт со многу мала тежина на шасијата. Сето тоа помага за зголемен капацитет на носивоста.

Dynafleet
Услугите Dynafleet овозможуваат лесно следење на перформансите на камионите, како и на ефикасноста и безбедноста на возачите. Создадете извештаи за широк опсег на параметри за само неколку секунди – откријте зошто одреден возач троши повеќе гориво од друг возач. Услугата ви помага брзо и точно да ги идентификувате потенцијални подобрувања во потрошувачката на гориво, емисиите што се испуштаат во животната средина и безбедноста.

I-Shift со двојна спојка 
I-Shift со двојна спојка нуди непречено и динамично забрзување. Совршено ако вашиот товар е течен. 

Volvo динамичко управување, онака како што го сакате 
Дали барате совршена стабилност и контрола без разлика на брзината во која возите во комбинација со помало напрегање на вашите рамена? Погледнете го од поблиску Volvo динамичкото управување. 

Управување на патиштата и поддршка 
Нашите камиони секогаш нудат одлично управување на патиштата и контрола зад воланот. И секогаш сте поткрепени со најдобрата поддршка на пазарот. Електронската контрола на стабилноста помага да ја одржувате насоката без занесување на возилото. Volvo динамичкото управување со помош за останување во лентата открива дали возилото се занесува во друга лента и врши корекција. Додека, пак, предупредувањето за можна незгода со Emergency Brake се активира кога се приближувате преблизу до возилото пред вас. Тоа се само неколку примери. Има повеќе, разговарајте со вашиот дистрибутер.

Прегледноста
Нашите кабини нудат одлична прегледност со широките површини на прозорците и добро дизајнираните ретровизори. Можете да додадете и до осум камери – едната од нив е аголната камера кај сопатникот, позиционирана во ретровизорот од страната на сопатникот.

Оптимизирано со I-See
I-See користи податоци за топографијата за да ги оптимизира брзината и менувањето на брзините на вашите рути со цел ефикасна потрошувачка на горивото

Камиони на гасен погон 
Нашите камиони на гасен погон работат на LNG (течен природен гас), што веднаш значи намалени емисии на CO2 со задржување на истите перформанси и продуктивност.

Безбедно на надолнини со Stretch Brake
Камион и приколка целосно натоварени на надолнина. Stretch Brake ги активира сопирачките на тркалата на приколката за да ја исправи комбинацијата на возилото и да избегне свиткување на половина.

Volvo златен договор 
Најдобриот начин да го обезбедите вашето време во возна состојба е со Volvo златен договор, кој ги вклучува целото превентивно одржување и сите поправки на камионот за фиксна месечна рата. Освен тоа, вашиот камион комуницира со работилницата од далечина за поефикасно планирање на посетите во работилниците. Вашиот камион се чува во најдобра можна форма и имате целосна контрола врз вашите трошоци. Ако вашата километража варира, одлучете се за договорот Flexi-Gold Contract, којшто нуди иста покриеност, но со надоместок прилагоден на вашиот бизнис.

Референтен клиент

Бидејќи ги користиме камионите толку многу – понекогаш и до 7.500 часови годишно – малата маса на ненатоварено возило е многу важна.

Најдете ја вистинската формула

Разговарајте со вашиот локален дилер на Volvo Trucks за да го најдете најдоброто решение за вашиот бизнис за превоз на хемикалии и нафтени производи.