Камиони

Volvo FMX Electric. Погоден за урбано градежништво

Како што урбаните хоризонти брзо растат, така и бучавата и загадувањето на воздухот се зголемуваат. Цврстиот Volvo FMX Electric може да испорачува и отстранува тешки материјали и машини, дури и во чувствителните делови на градот, со што е можно помалку пречки. Притоа, тие ги исполнуваат барањата поставени од властите и жителите за почист и потивок превоз. За да се поедностави преминот кон електричен транспорт, камионот е достапен со сервисни и пакети за поддршка за полнење, планирање маршрути и досег, следење на батеријата и друго.

До 44 тони БМК

Моќност до 490 kW

До 300 km досег

Останете продуктивни и под контрола

Лесно е да додадете електричен камион Volvo во вашето работење. Договорот за услуги Volvo Gold ќе вклучува следење на батеријата и безбедно време на работа и испораки со предвидливо планирање услуга. Додадовме и услуги за оптимизирање на користењето на камионот, на пример, со планирање маршрута и опсег, позиционирање со енергетскиот статус и извештаите за следење. Сето ова може лесно да се пристапи на порталот Volvo Connect, веднаш до другиот камион и функциите за поддршка. Маршрутите може да се споделуваат помеѓу канцеларијата и кабината, а возачот може лесно да ја гледа состојбата на наполнетост, да ја контролира греалката за паркинг и повеќе преку апликацијата MyTruck.

Беспрекорен и моќен погон

Два или три електрични мотори во комбинација со менувач I-Shift прилагоден за електромобилност обезбедуваат непречено и моќно искуство во возењето. Масивната моќност до 490 kW/666 КС се управува со уникатен систем за контрола на влеча исто така развиен за совладување на лизгавите површини. Достапни се различни режими на возење за да се постават саканите перформанси, удобност и нивоа на искористување на енергијата. Шесте батериски пакети произведуваат до 540 kWh, обезбедувајќи доволен опсег за вашите градежни задачи.

Спецификации – Volvo FMX Electric

Одлики

Volvo FMX Electric

  
Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2​, 6x4

Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Сите оски се воздушно суспендирани

  

Кабина

Ниска дневна кабина, дневна кабина, ниска кабина за спиење, кабина за спиење и кабина Globetrotter

  

Бруто маса на комбинацијата 

До 44 тони  
Капацитет на акумулаторот180–540 kWh, 2-6 батерии.  

Опсег

До 300 km досег  
Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)

2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

  

Погонска група 

2–3 електрични мотори, менувач I-Shift  
ПерформансиКонтинуирана моќност до 330–490 kW (450–666 КС).  

Апликации

Погодност за работа на телото. 3 PTO:s (електрични, механички и пренос)

  

 

   

 

Секој камион. Целосно електричен.

Наменски електрични камиони. Кон нула емисии.

Најдете го вашиот локален дилер

Често поставувани прашања за електромобилност

Нашите целосно електрични решенија