Камиони

Volvo FM – вашата мобилна канцеларија

Полниот распоред бара вистински алатки за да направите вашиот секојдневен живот да стане уште полесен. Volvo FM е активното работно место на возачот и ја комбинира одличната удобност со агилност, пригодност и извонредна прегледност. Нарачајте го вашиот – прилагоден на вашиот работен ден.

Скроен за вас

Вашиот Volvo FM, изграден за вашите потреби

Моќност прилагодена на вашата задача

Детали за погонот на Volvo FM

Следниот чекор во еволуцијата

Нов, модерен профил – во подобра форма од кога и да било

Брзи факти за Volvo FM

Излезна моќност на моторот: 330-500 КС
Шест големини на кабината
Дизел, биодизел, HVO, LNG и електрика
Влекач или соло-камион
Детални информации во спецификациите

Прилагодено на вашата продуктивност

Шасија направена за вашата работа

Широк опсег на услуги

Извлечете уште повеќе од вашите операции

Get an overview of the Volvo FM in the interactive product brochure 

Опции на кабината на Volvo FM

Најдобри карактеристики на Volvo FM

Што велат луѓето за Volvo FМ?

Сега се префрливме целосно на Volvo, затоа што веруваме дека нивните основни вредности се тесно поврзани со нашите.

Услуги што го поддржуваат вашиот бизнис

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

ЧПП за Volvo FM

Може да се прилагоди за широк спектар на транспортни задачи. Надвор од опсегот на избор за кабини и погони, шасијата може да се оптимизира за транспорт на секаков товар, од урбана испорака до контејнери и градежништво. Новата Volvo FM кабина нуди врвно ниво на удобност на долги релации, а истовремено е погодна за влегување.

Ако сакате, можете да го добиете вашиот Volvo FМ со силна повеќеосна тандем-група. Нуди одлична комбинација на капацитет на носивост, влечење и ефикасност на горивото – особено со кревањето на тандем-оската. Ќе ве однесе далеку во тешки услови. Меѓутоа, ако навистина ви е потребна управувана предна оска, препорачуваме повнимателно да го погледнете Volvo FMX.

Зависи од тоа која верзија ќе ја изберете. Дневните кабини се направени за да ви го дадат просторот што ви е потребен за возење и управување со вашите задачи, додека ја оптимизирате должината на носачот на товар. Кабините за спиење и кабината Globetrotter нудат многу простор и голема удобност за престој во текот на ноќта.

Volvo FM нуди удобен влез кој е одличен ако треба почесто да влегувате и да излегувате од кабината. Исто така, седиштето е поблиску до земја и имате многу добра прегледност блиску околу камионот. Во кабината на Volvo FH седите повисоко и имате повеќе простор и рамен под. Изборот зависи од вас и од она што го сметате за приоритет.

Да, можете! Сите наши мотори D11 и D13 можат да работат на HVO, а некои од нив работат на биодизел. Покрај тоа, нудиме два мотора кои можат да работат на течен природен гас или биогас (LNG), што значи емисиите во животната средина ќе се намалат значително.

Запознајте се со Volvo FМ кај вашиот дистрибутер

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или знаете дека сте подготвени да се надоградите на новиот Volvo FМ?