Камиони

Македонија

×
Менувачот I-Sync, совршен за градска дистрибуција

Заштедете гориво. Намалете го стресот

I-Sync

Старт. Стоп. Старт. Автоматската трансмисија I-Sync со 6 степени на пренос на Volvo FL го поедноставува возењето во градот. Таа помага да се намали потрошувачката на гориво. Ги намалува емисиите што влијаат на климата. И задржува ниски трошоци за одржување.

Автоматски или рачно?

Рачката зад управувачот ви дава избор на рачен или автоматски режим. Нема педал за спојката, самата рачка се користи и за рачна контрола на менувањето на степените на пренос. Во автоматскиот режим менувањето на степените на пренос е оптимизирано. А благодарение на електро-хидрауликата, секое менување на степен на пренос е како подмачкано.

Изберете меѓу автоматски или рачен режим со помош на рачката
I-Sync за моторите со пет или осум литри

Изберете моќност.

I-Sync е достапна во две варијанти – една за моторот D5K и една за D8K. Таа е дизајнирана за вртежен момент до 1.050 Nm, што ја прави идеална за камиони со крута оска во сегментот на дистрибуцијата, за моторите со четири или шест цилиндри.

Лесно за совладување

Дизајнирана за потребите на зафатените возачи во дистрибуцијата кои не го возат истиот камион секој ден, I-Sync е интуитивна и лесна за совладување. Така, секогаш имате безбедно, комфорно и ефикасно возење.

 

I-Sync е интуитивна за совладување

Префрлете се на I-Sync

Возењето со I-Sync е вистинско задоволство. Искусете го самите кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Карактеристики на Volvo FL