Камиони

Volvo FL. Вашиот камион за испорака

Volvo FL е нашиот најкомпактен и агилен камион. Може да се приспособи за низа апликации - од градски испораки до лесен градежен транспорт во урбаните средини или собирање отпад. Имате опција да преминете целосно на струја или да се потпрете на дизел технологијата. Volvo FL и услугите што ја комплетираат понудата се дизајнирани да го подобрат вашиот бизнис. Времето во возна состојба, ефикасноста и профитабилноста се зголемени. Ајде да се фатиме за работа.

Максимална добивка

Извлечете го максимумот од вашата енергија и гориво

Моќност прилагодена на вашите задачи

Сè за погоните на Volvo FL

Надвор и околу

Работа околу вашиот камион

Брзи факти за Volvo FL

Излезна моќност на моторот: 175–280 КС
Четири големини на кабини
Електрични, дизел
Цврст камион
Детални информации во спецификации

Прилагодено за вашите задачи

Шасија направена за работа

Широк опсег на услуги

Дозволете вашата операција да биде уште подобра

Добијте преглед на Volvo FL во интерактивната брошура за производи

Совршено одговара за овие транспортни сегменти

Опции за кабината на Volvo FL

Најдобри карактеристики на Volvo FL

Опциите за погон

Изберете помеѓу електрични или дизел погонски единици. Можете да го приспособите вашиот Volvo FL за вашите задачи и договори - дури и за најстрогите прописи.

Опциите за погон

Агилноста

Ова е камион со кој лесно и брзо се маневрира во зафатен градски сообраќај. Компактен формат, широки површини на прозорците и одлична видливост.

Внатрешноста

Пристап до кабината

Кабината на Volvo FL е навистина лесна за влез и излез. Ова прави огромна разлика ако вршите градски испораки или собирате отпад.

Надворешноста

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Направете го ваш. Погледнете ги нашите додатоци за камиони

Преземете ја брошурата за Volvo FL

ЧПП за Volvo FL

Кога работите во урбани средини и градови и агилност и способност да маневрирате низ зафатен сообраќај и тесни премини ви е приоритет пред огромниот капацитет на товар - Volvo FL вреди да се погледне одблизу. Лесен е за возење, работи со низок шум и ниски нивоа на емисија на штетни гасови - совршен за градски и урбани задачи.

Покрај дизелот, Volvo FL со дизел погон работи на алтернативни горива како биодизел и HVO. Освен тоа, тука е целосно електричниот Volvo FL Electric со нула емисија на издувни гасови, тивко работење и досег до 420 km при типични операции.

Зависи од тоа како ќе го прилагодите вашиот камион – вклучувајќи ја шасијата и погонската единица. Најлесниот Volvo FL има бруто тежина на возилото од вкупно 10 тони, што го прави идеален за градски испораки со голем капацитет. Ако ви треба повеќе, постојат верзии на Volvo FL кои се справуваат со најмногу до 18 тони. Ако тоа не е доволно, тогаш можеби е подобро да го погледнете Volvo FE одблизу.

Не, Volvo FL е оптимизиран да биде камион со средни задачи за градот и да има свој носач на товар. Затоа тој е строго достапен како цврст камион со две оски со бруто тежина на возилото до 18 тони. Ако треба да влечете приколки или да носите потешки товари, ви препорачуваме внимателно да ги погледнете Volvo FE или Volvo FM.

Можете да го нарачате вашиот Volvo FL со кабина за екипаж директно од нашата фабрика. Оваа кабина може да превезува до 6 патници, а составувачот на каросерија потоа може да изгради противпожарно возило врз шасијата. Ако треба да се справувате со потешки терен, достапна е верзија 4×4 на Volvo FL. Разговарајте со вашиот локален продавач на Volvo Trucks за да најдете составувач на каросерија кој ги исполнува вашите барања.

Тоа е всушност лесно со Volvo Trucks како партнер. Ако сакате да преминете на електричен погон, можеме да ви понудиме комплетен пакет со сите услуги и поддршка што ви се потребни за да се префрлите на е-мобилност.

За овие камиони, достапен е опсег на дизел мотори од 210 КС до 280 КС и тоа е доволно за да покрие сè, од лесен транспорт до собирање отпад и лесни градежни задачи. Volvo FL Electric нуди постојана моќност од 175 КС, што е одличен за транспорт на урбана испорака и собирање отпад.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.