Камиони

Volvo FE. Компактен, но разновиден

Volvo FE може да се адаптира речиси за секоја работа. Градски испораки, собирање отпад, градежни задачи или јавни услуги и комунален транспорт. Нуди голема носивост и можност да преминете струја, да работите на гас или да се потпирате на дизел технологија. Камионот и персонализираните услуги се направени да го подобрат вашиот бизнис. Времето во возна состојба, ефикасноста и профитабилноста се зголемени. Овој камион е подготвен за работа.

Максимална добивка

Извлечете го максимумот од вашата енергија и гориво

Моќност прилагодена на вашите задачи

Сè за погоните на Volvo FE

Надвор и околу

Работа околу вашиот камион

Брзи факти за Volvo FE

Излезна моќност на моторот: 250–350 КС
Четири големини на кабината
Електричен, CNG, дизел
Влекач или соло-камион
Детални информации во спецификациите

Прилагодено за вашите задачи

Шасија направена за работа

Широк опсег на услуги

Дозволете вашата операција да биде уште подобра

Добијте преглед на Volvo FE во интерактивната брошура за производи

Совршено одговара за овие транспортни сегменти

Опции за кабината на Volvo FE

Најдобри карактеристики на Volvo FE

Опциите за погон

Изберете помеѓу електрични, гасни или дизел погонски единици. Можете да го приспособите вашиот Volvo FE за вашите задачи и договори - дури и за најстрогите прописи.

Опциите за погон

Кабина со низок влез

Влегувајте и излегувајте од кабината навистина лесно низ преклопните врати и добијте ја најдобрата видливост што сте ја имале.

Кабина со низок влез

Носивост

Шасијата на Volvo FE е лесна и силна и може да се оптимизира за навистина голема носивост во конфигурација на кипер 6×2.

Носивост

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Направете го ваш. Погледнете ги нашите додатоци за камиони

Преземете ја брошурата за Volvo FE

ЧПП за Volvo FE

Ако работите во урбани средини и агилност на високо ниво, а сепак ви треба голема носивост - погледнете го Volvo FE. Лесен е за возење и може да носи импресивен товар. Совршен е за испорака, собирање отпад и градежен транспорт.

Има голем избор. Освен дизелот, Volvo FE работи на алтернативни горива, како биодизел и HVO. Тука е и Volvo FE CNG на гас кој може да работи на биогас и да ги намали емисиите на CO2. Конечно, тука е целосно електричниот Volvo FE Electric со нула емисија на издувни гасови, тивко работење и досег до 300 km при типични операции.

Зависи од тоа како ја приспособувате шасијата и каков носач имате. Најцврсто специфицираниот Volvo FE со тандем погон нуди бруто тежина на возилото од 32 тони. Во комбинација со лесна шасија и кабина, ова е одлична комбинација за компактен камион со голема носивост

Да, можете. Достапен е како влекач со две оски, погоден за влечење приколки кога ниската тежина е приоритетна пред големата носивост, повисоките просечни брзини и удобноста за ноќевања.

Кабината за низок влез на Volvo FE е одличен избор кога возачите многу влегуваат и излегуваат од кабината – како при собирање и транспорт на отпад. Висината на влезот е дури 440 mm, а достапни се две верзии. Една со прооден под и до четири седишта и една со две седишта и моторен тунел.

Со Volvo FE Electric, лесно е кога го имате Volvo Trucks како партнер. Ако сакате да преминете на електричен погон, можеме да ви понудиме комплетен пакет со сите услуги и поддршка што ви се потребни за да се префрлите на е-мобилност.

Опсегот на дизел мотори се протега до 350 КС и 1400 Nm, што е доволно. И ако преминете на електричен погон, добивате 300 КС и максимален вртежен момент достапен инстантно.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.