Камиони

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 минути
Технологија и иновации Светот на возачите
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Како технологијата придонесува за ефикасно возење

Поврзаноста и аналитиката на податоци создаваат нови можности во развојот и обуката на возачите. Без разлика дали сте сопственик-возач или управник на возен парк, ова има потенцијал да ја подобри потрошувачката на гориво, времето на работа и безбедноста.

Постојат многу фактори кои влијаат на потрошувачката на гориво на камионот – од кои многу се надвор од контролата на возачот. Меѓутоа, техниката на возење прави разлика и секоја инвестиција во развојот и обуката на возачот веројатно ќе биде вратена преку помала потрошувачка, помалку несреќи и намалено абење на компонентите.
 

Новите технологии создаваат подобри возачи

Предизвикот кога станува збор за развојот на возачот е да се знае кои специфични вештини може да се подобрат. Поврзаноста и аналитиката на податоци го олеснуваат идентификувањето на овие потенцијални подобрувања, давајќи им можност на бизнисите и возачите соодветно да ја приспособат обуката.


Камионите денес произведуваат огромни количини на податоци секој пат кога излегуваат на пат и сè повеќе овие податоци можат да генерираат корисни сознанија. На пример, дали постои одредена рута или дел од патот каде потрошувачката на гориво е секогаш поголема? Или одредени ситуации кога наглото сопирање е почесто?


Без разлика дали возачите се почетници или искусни, вистинскиот тип на обука на возачи заедно со поврзувањето и аналитиката на податоци може да му помогне на секој возач да ја усоврши својата техника и да има влијание врз секој бизнис.

Во нашиот водич за како новата технологија го олеснува возењето и го прави поефикасно, можете да научите:

●  Како возачите и технологијата можат да се користат заедно за да се спречат незгоди

● Како поврзаните услуги и добрата техника на возење ја намалуваат потрошувачката на гориво и емисиите на CO2

● Како да се применат дигиталните услуги за обука на возачи во пракса

● Како вештачката интелигенција и машинското учење го движат развојот на идните услуги за обука на возачи

Водич: Како технологијата придонесува за ефикасно возење