Камиони

Volvo FH на гасен погон. Долгиот пат кон нула емисии

Ако барате транспортно решение за долги дестинации 100 % климатска неутралност, Volvo FH на гасен погон е вистинскиот избор. Овој камион ја комбинира истата моќност и возност како Volvo FH, но емисиите на CO2 може да се намалат до 100 % кога се користи биогас .

До 60 тони

До 500 КС

До 1000 km досег

Високи перформанси за вашите потреби

Погонската група со погон на гас ги обезбедува истите перформанси и нивоа на вртежен момент како нашите дизел мотори, но со помали емисии. Изберете помеѓу моќност од 420, 460 или 500 КС со вртежен момент до 2500 Nm. Volvo FH на гасен погон е совршен за транспорт на долги дестинации со до 60 тони БМК.

* Ова ги опфаќа емисиите од возилото од возењето на долги растојанија т.н. „tank to wheel“ (од резервоар до тркало), во споредба со камион што користи дизел со европски стандард.

Одговара за вашиот работен опсег

Изберете помеѓу три различни големини на резервоари за да го оптимизирате вашиот Volvo FH на гасен погон за вашите потреби. Ќе добиете досег до 1000 km што го прави камионот погоден за транспорт на долги дестинации во растечка мрежа на станици за полнење био-LNG и LNG.

Енергетски ефикасна технологија

Моторите на Volvo FH на гас се засноваат на технологијата на дизел мотори, што е уникатно во светот на тешките камиони. Технологијата на дизел мотор нуди значително поголема ефикасност од другите алтернативи на мотори на гас. Ова значи поголема моќност, поголем вртежен момент и помала потрошувачка на гориво. Заклучокот е дека ќе извлечете повеќе од вашето гориво.

Користењето возила со погон на гас нема само да ѝ помогне на животната средина во голема мера. Туку е и придобивка за нашата компанија преку кратење на директните и индиректните трошоци.

Останете информирани во врска со Volvo FH на гасен погон

Вашиот дилер на Volvo Trucks ќе ве информира за најновиот развој во врска со камионите на гасен погон во вашата земја.