Камиони

Volvo FH Electric. Удобно од град до град

Кога вашите транспортни рути се протегаат малку подалеку, можеби од град до град, ова е вистинскиот избор. Volvo FH Electric обезбедува одлична удобност и удобен преглед на сообраќајот што претстои. Тоа е истиот добропознат и способен камион што го сакаат возачите ширум светот, со јаглеродно влијание што ги исполнува вашите амбициозни цели. За да се поедностави преминот кон електричен транспорт, камионот може да го добиете целосно со сервисни и пакети за поддршка за полнење, планирање маршрути и досег, следење на батеријата и друго.

До 44 тони БМК

Моќност до 490 kW

До 300 km досег

Останете продуктивни и под контрола

Лесно е да додадете електричен камион Volvo во вашето работење. Договорот за услуги Volvo Gold ќе вклучува следење на батеријата и безбедно време на работа и испораки со предвидливо планирање услуга. Додадовме и услуги за оптимизирање на користењето на камионот, на пример, со планирање маршрута и опсег, позиционирање со енергетскиот статус и извештаите за следење. Сето ова може лесно да се пристапи на порталот Volvo Connect, веднаш до другиот камион и функциите за поддршка. Маршрутите може да се споделуваат помеѓу канцеларијата и кабината, а возачот може лесно да ја гледа состојбата на наполнетост, да ја контролира греалката за паркинг и повеќе преку апликацијата MyTruck.

Беспрекорен и моќен погон

Два или три електрични мотори во комбинација со менувач I-Shift прилагоден за електромобилност обезбедуваат непречено и моќно искуство во возењето. Масивната моќност до 490 kW/666 КС се управува со уникатен систем за контрола на влеча исто така развиен за совладување на лизгавите површини. Достапни се различни режими на возење за да се постават саканите перформанси, удобност и нивоа на искористување на енергијата. Шесте батерии произведуваат до 540 kWh, обезбедувајќи доволен опсег за многу регионални задачи за транспорт.

Спецификации – Volvo FH Electric

Одлики

Volvo FH Electric

   
Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2​, 6x4

Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Сите оски се воздушно суспендирани

   

Кабина

Ниска кабина за спиење, кабина за спиење, кабина Globetrotter, кабина Globetrotter XL

   

Бруто маса на комбинацијата 

До 44 тони    
Капацитет на акумулаторот 180–540 kWh, 2-6 батерии.    

Опсег

До 300 km (4×2 влекач со приколка)    
Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)

2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

   

Погонска група 

2–3 електрични мотори, менувач I-Shift    
Перформанси Континуирана моќност до 330–490 kW (450–666 КС).     

Апликации

Погодност за работа на телото. 3 PTO:s (електрични, механички и пренос)

   

 

     

 

Секој камион. Целосно електричен.

Наменски електрични камиони. Кон нула емисии.

Најдете го вашиот локален дилер

Често поставувани прашања за електромобилност

Нашите целосно електрични решенија