Камиони

Почна со работа новиот центар на Волво Македонија

Во јубилејната година , во која славиме 20 години од почетокот на работа на Волво Камиони во Македонија, Волво Македонија од 26 октомври 2020 имаат свој нов дом : модерен продажно-сервисен центар спроти Меѓународниот Aеродром Скопјe, во индустриската зона Чојлија, со адреса : улица 112 бр.2/14, Чојлија, 1043 Петровец, Скопје
Почна со работа новиот центар на Волво Македонија

Новиот центар се наоѓа на главните магистрални сообраќајни правци и лесно е достапен на сите посетители и кориснисци на сервисните услуги. Изграден е и опремен по највисоките важечки стандарди кои Волво Камионската Корпорација ги применува за објектите од овој вид ви Европа.

Комплексот на Волво Македонија  се простира на 12.500 м2 , од кои се 1650 м2 под кров. Во новиот објект се сместени сервисот, продажба на нови и користени камиони и Волво Финансиски Сервис ( ВФС). Сервисната работилница располага со специјализирани алати и најсовремена опрема за испитување на кочниот систем, детектор за осовинскиот од, уреди за подесување на геометријата за ослонување, кран, три проодни канали и истовремено може да опслужи 9 тегначи.

Новиот центар располага со 33 паркинг места за тегначи со полуприколка и 15 паркинг места само за тегначи , како и паркинг простор за запослените и за посетителите на центарот. Целиот комплекс, вкључувајќи го и паркингот е под видео надзор, што гарантира сигурност на возилата, запослените и посетителите.

Клиентите на новите и користените камиони и корисниците на сервисните и финансиските услуги во новиот центар ги очекува тим од 17 посветени, високостручни и одговорни луѓе со многугодишно работно искуство во Волво Македонија.