Камиони

Дисплејот за инструменти од 12 инчи ги поедноставува интеракциите и го минимизира одвраќањето на вниманието на возачот

| 1 минута за читање | 1 минута за читање
Дисплејот за инструменти од 12 инчи во новата палета на Volvo Trucks е дизајниран за возачот да може да ги држи дланките на воланот и очите на патот.
Инструмент група од 12 инчи

Повеќето функции на новиот дисплеј за инструменти од 12 инчи се активираат со помош на контролите на воланот, а целиот интерфејс е интуитивен, приспособлив и оптимизиран за секоја ситуација. Без разлика дали возачот извршува дневни проверки, вози на автопат со полна брзина, управува до местото на преземање или товари, дигиталниот екран ги поедноставува интеракциите, го минимизира одвлекувањето на вниманието и овозможува лесен пристап до критичните информации кога е потребно.

Исто така, нуди четири различни прикази на екранот, лесни за користење и е подготвен за интеграција на идните ажурирања и поврзаните услуги. Од десната страна, дополнителниот, лесно достапен, девет-инчен страничен дисплеј, значи дека забавно-информативната програма, помошта за навигација, информациите за транспортот и мониторингот на камерата, може да бидат пристапни како дополнување на главниот панел.

Поврзани вести